promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ legmisztikusabb tava, ahol gyógyító erővel bíró hatalmas színes szigetek jelentek meg
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A British Columbia állam Okanagan-völgyében található a világ egyik legmagasabb sókoncentrációjú tava télen és tavasszal tó ugyanúgy néz ki, mint bármely más tó. 

De ahogy a víz nagy része nyáron elkezd elpárologni, hatalmas só szigetek százai emelkednek ki, a sárga, zöld és kék színekben pompázva. A foltokkal tarkított, pöttyös táj látványa egyben lenyűgöző és egyben hátborzongató.  A pöttyös tavat Kanada legvarázslatosabb helyének tartják.

De hogyan alakult ki a pöttyös tó?

A színes kis szigetek és medencék a vízben összegyűlt ásványi anyagok magnézium-, kalcium- és nátrium-szulfát mellett további nyolcféle ásványi anyag, ezüst és titán magas koncentrációjának az eredménye. Az ásványok és a sógyűjtemény a környező dombokról folyt le. A különböző színek az egyes medencékben lévő ásványi anyagok koncentrációjától függenek.

A Brit Columbia Látogatóközpont szerint a Spotted Lake-et évszázadok óta szent helynek tekintették az Okanagan nemzet őslakosai. Úgy gondolták, hogy a különböző körök mindegyike különböző gyógyító és gyógyászati ​​tulajdonságokkal rendelkezik.

A vizet körülölelő föld hosszú évekig magántulajdonban volt, de 2001-ben az indiánok javára átadták. A vásárlás biztosította a terület védelmét a fejlesztésektől, valamint kulturális és környezetvédelmi helyszínként való megtartását. Az indiánok elzártan tartják a tavat a látogatók elől, a törzs engedélyének megszerzésével lehet csak a tavat látogatni, mivel  kulturálisan és ökológiailag érzékeny a terület.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás