promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Valósággá vált a Star Wars elképesztő jelenete, a NASA újabb felfedezése minden képzeletet felülmúl
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A NASA mindig tartogat nekünk egy-egy újabb meglepő felfedezést. Most ismét bearanyozzák a napunkat egy csodálatos Star Wars-os fotóval.

A NASA megint egy rejtélyes és egyben csodálatos fotóval kápráztat el minket. A NASA James Webb Űrtávcső most egy olyan csodálatos képet készített, ami olyan, mintha egy Star Wars-i jelenetet látnánk. Egy újszülött nap-szerű csillagot fotóztak le, amiből egy valósággal kisugárzó 'fénykard' lövell ki. De ez a lenyűgöző kép valójában azt mutatja nekünk, milyen volt a napunk régen, amikor még csak egy fiatal csillag volt.

De most nézzük meg egy kicsit, mit is tudunk az ikonikus fénykardról? A fénykard, az univerzum leghíresebb fegyvere, egykor a Fény oldalának hősök és a Sötét oldal gonosztevői közötti küzdelmeket döntött el. Ez a fegyver valódi csoda, amely varázslatos erejű fényből táplálkozik, és képes kettévágni a legvadabb ellenséget is.

A fénykard működése az Erőn alapul, ez a titokzatos energia, ami minden élőlényben ott csillog. A Jedi Rend és a Sith Birodalom különlegesen befolyásos emberek közösségei, akik képesek irányítani az Erőt, és ezzel a hihetetlen erővel a fénykardot is használni.

A fénykardok különleges mesterek, mind Jedi, mind Sith képzettek tervezik és készítik. Ez a fegyver két fő részből áll: a pengéből és a markolatból. A penge egy ritka kristályból, a Jedik általában zöldet vagy kéket használnak, míg a Sithek pirosat. Ez a kristály adja meg a fénykardnak a jellegzetes színét és erejét. A markolat pedig az a rész, amit kézbe lehet fogni, és amiből az energiaáramlás kitör.

Tom Ray, a kutatás vezető szerzője a Dublini Fejlett Tanulmányok Intézetéből, azt mondja, hogy ezek az új csillagról készült képek rendkívül izgalmasak.

Amikor egy új csillag létrejön, olyan anyagcsíkokat bocsát ki, amik több fényéven át nyúlnak, és ezek hasonlítanak a Star Wars ikonikus fénykardjaira. Ray professzor szerint az új csillagok gyakran beburkolóznak gázba és porba, ami miatt rendkívül nehéz őket észlelni. De a James Webb Űrtávcső infravörös kamerájának segítségével az asztrofizikusok képesek felfedezni ezeket az új csillagokat, mint az HH 211.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás