promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Pentagon mindent leleplezett: az előző hónapokban ellepték a Földet a földönkívüliek?
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Pentagon megosztotta, hogy eddig hány UFO-észlelésről kaptak bejelentést. 

A földönkívüli incidensek kivizsgálására létrehozott iroda igazgatója szerint az Egyesült Államok kormánya havonta több tucat bejelentést kap azonosítatlan jelenségekről, közismertebb nevén UFO-król. Ezenkívül azt is megosztották, hogy további száz, ha nem ezer bejelentésre lehet számítani a közeljövőben.

A hivatalhoz hozzávetőleg 800 bejelentés érkezett azonosítatlan objektumokról, amelyek vizsgálatra várnak idén áprilisban, szemben a 2022 augusztusi 650 bejelentéssel - mondta a CNN-nek Sean Kirkpatrick, a Pentagon All-domain Anomáliák Feloldási Irodájának vezetője.

Szinte az összes új jelentés a levegőben megfigyelt objektumokra vonatkozik, mindössze csak egy földönkívüli tevékenységre jel származott a tengerből. A bejelentések túlnyomó többsége azonban olyan tárgyakra utal, mint például léggömbök vagy drónok, de van néhány, amely Amerika utáni kémkedésre utal. A megfigyelések kis százaléka az, amely valóban kétes eredetű dologra utalhat, ám ezeknél olyan jellemzések találhatók, mint az elképesztő sebeséggel való reppülés. 

Vannak olyan jelenségek, amelyek  külföldi  kémtevékenységnek tulajdoníthatók be, ezeket nagy erőkkel vizsgáljuk

 - mondta Kirkpatrick nyilatkozva az azonosítatlan légi jelenségekről szóló éves jelentés közzététele előtt.

A szerdán közzétett jelentés szerint az objektumok észlelése a repülésbiztonság szempontjából problémát jelenthet, ugyanis a legtöbb észlelés és megfigyelés korlátozott katonai légtérből származik, valószínűleg a létesítmények körüli további érzékelők és radarok eredménye. A beszámolók egy része a Szövetségi Légiközlekedési Hatóságtól származik, amely felügyeli az amerikai repülőterek körüli légteret, hogy tájékoztatást nyújtson a Pentagonnak.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás