promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gmail-t használsz? Figyelned kell, váratlanul érhet egy nagy változás
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos, hogy erről értesülj.

A Google elképesztő újdonságokat jelentett be az elmúlt időszakban, miközben folyamatosan jöttek arról is a hírek, hogy egyre több, és néha nagyon is váratlan, biztonsági funkció vezet be a cég a szolgáltatásaiba, amelyeknek bizony nagyon sok közük van fontos adatokhoz, amelyek hozzánk kapcsolódnak. A biztonság pedig egyre fontosabbá válik a kibervilágban, hiszen a visszaélések, adatlopások és átveréses próbálkozások száma meredeken nő. Egy-egy ártatlan emailbe kattintás, vagy hirtelen ijedés már azt okozhatja, hogy rengeteg adatunk vagy diszkrét levelün kerülhet eilletéktelen kezekbe.

A Google azonnal kiad közleményeket, ha minket érintő, fontos változásról van szó, így akik naprakészek a témában, azokat nem érintheti meglepetésszerűen a változás híre. A Google pedig a modern kor elvárásaihoz igazodva olykor meglepően menő és laza funkciókkal is előáll, amelyek nagy újdonságként hathatnak, ám vannak, akik figyelmeztetnek is.

Mint ahogy arról az Index is beszámol, néhány felhasználónál már aktiválta a gigacég azt a funkciót, amelynek keretében a levelekre akár emojikkal is válaszolhatunk. Könnyen, gyorsan, és diszkrétne. Ám, amint a lap arról is beszámol, bizony váratlanul érheti azokat az új funkció, akik nem a Google klienség használják levelezésre, mivel ők minden ilyen emojis üzenetet új emailben kapnak majd meg.

Így pedig ezek a levelek alaposan megtörhetik a levelezéseink rendjét, és a postaládánk rendjáét is. A többieknél viszont az emoji úgy jelenik meg, mint egy reakció a levélre. Aki viszont körlevelet küldenek, és más kliensektől is kapnak ilyen emojikat, meggyűlhet majd a bajuk a sok levéllel, és bizony sok akár a spam mappába is kerülhet.

Ráadásul az emojikat nem is lehet visszavonni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás