promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gmailt használsz? Súlyos hiba keserítheti meg a felhasználók életét, amiről neked is tudnod kell
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Google már rászabadította a világra az újítását, de a Gmailnél nem igazán akar bejönni a dolog.

Hazánkban is gyakorlatilag mindenki a Gmailt használja, amikor elektronikus levelezésről van szó. Ha visszamegyünk a múltba, akkor még sokan emlékezhetnek a kezdeti lépésekre. Anno a Google meghívóhoz kötötte a regisztrációt, de később 2007-ben mindenki előtt kinyíltak a kapuk. A Gmail Magyarországon akkor lett még népszerűbb, amikor 2009-ben tavasszal elérhetővé vált a magyar nyelvű kezelőfelület.

A Hotmail, Freemail, Citromail és társai elkezdtek háttérbe szorulni, a Gmail pedig felült a trónra, akárcsak a Google Chrome böngésző. A techóriás levelezőrendszere biztonságos, és megbízható, szóval nem csoda, hogy a többség mai napig emellett teszi le a voksát.

Sok másik országban már március óta lehetett tesztelni, azonban az Európai Unió területén csak nyáron tette elérhetővé a Bardot a Google, ami ugyebár ugyanúgy mesterséges intelligenciával működő chatbot, mint a ChatGPT, vagy a Bing, amiket igyekszik is majd a Google túlszárnyalni, bár jelentős lemaradásban vannak.

A techóriás igyekszik folyamatosan fejleszteni a levelezőrendszert, hogy mindenben tudjanak igazodni a felhasználók igényeihez. Lassan eljutunk oda is, hogy már a mesterséges intelligencia fogja megírni a leveleket helyettünk. Bizony így van, mivel a Bard bekigyózik a Gmailbe is, hogy igyekezzen megkönnyíteni a munkánkat.

Viszont nem árt tudni, hogy ha nálunk is megjelenik, akkor még nem éri meg teljes mértékben rábízni magunkat. A The New York Times újságírója elkezdte tesztelgetni az egészet a Gmailen belül, de nem tudott róla örömódákat zengeni.

Kevin Roose arra kérte például a mesterséges intelligenciát, hogy nézze meg a leveleit, és ezek által mondja meg, milyen pszichológiai gondjai lehetnek. Bard elmondta, hogy az újságíró fél a kudarctól, és stresszben él, de ezt egy olyan emailből hámozta ki, amit Roose sosem írt meg.

A Bard a küldött és a kapott levelek között nem igazán tudott különbséget tenni, pedig erre képesnek kellene lennie. Tehát még sok a hiba, Jack Krawczyk, a Google Bard fejlesztéséért felelős igazgató jelezte is, hogy az egész teszt fázisban van, így hibák elő fognak fordulni.

Lehet eljön a pillanat, amikor már a mesterséges intelligencia fogja megírni a leveleket helyettünk a Gmailben, de ezt még ne erőltessük, ha megjelenik nálunk is az új funkció.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás