promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli változás jön a Facebook-on, minden megváltozik
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mark Zuckerberg ismét olyat bejelentést tett a Facebookkal és a Messengerrel kapcsolatban, hogy teljesen elképedünk. 

A Meta nagy bejelentést tett arra nézve, hogy egy sor új chatbot jelenik meg hamarosan a  Messenger szolgáltatásában. Ez minden eddigi dolgot megváltoztat, ugyanis a chatbotoknak „személyiségük” lesz, és bizonyos témákra, például ünnepekre vagy főzési tanácsokra specializálódtak.

A chatbotok még mindig folyamatos fejlesztés alatt állnak

- mondta Mark Zuckerberg a Facebook alapítója, írja a BBC

Kaliforniában, a Meta rendezvényén Zuckerberg azt is megfogalmazta, hogy ez az év csodálatos volt a mesterséges intelligenciát tekintve. Júliusban piacra dobtak már egy botot, ami a Llama 2 nevet kapta és  azon a nagy nyelvi modellen alapul, amelyet kereskedelmi használatra kreáltak. 

A cég fő chatbotja most a Meta AI lesz, amely üzenetküldésre használható majd, a felhasználók például kérdéseket tehetnek  fel neki a chatben hamarosan. Számos híresség is csatlakozott, hogy a hangját adja a különböző típusú chatbotoknak. Köztük van Snoop Dogg és Kendall Jenner is. 

A Meta szerint az NFL-sztár, Tom Brady egy „Bru” nevű mesterséges intelligencia karakter hangját adja majd, akivel a sportról lehet beszélgetni, a YouTube-sztár, MrBeast pedig „Zach” karakterében fog megjelenni. 

A Meta mérnökeivel és néhány fantasztikus emberrel dolgozom azon, hogy még egy csomó mesterséges intelligenciával kapcsolatos konstrukciót hozzunk létre, amelyeket mindannyian használhatunk a dolgaink elvégzésére vagy egyszerűen csak szórakozásra. Hamarosan találkozhatsz velük az Instagramon, a Facebookon, a WhatsApp-on és a Messengeren is

- osztott meg egy videót Zuckerberg a tervről Instagram-oldalán. 

Bár a Meta már bejelentette új virtuális valóságos headsetejét, a Quest 3-at, a cég további részleteket közölt az eseményen. A Meta főnöke úgy jellemezte a headsetet, mint az első "mainstream" kevert valóságú fejhallgató, amely október 10-től lesz elérhető. A Quest 3 azután jelent meg, hogy az Apple az év elején belépett a magasabb árú vegyes valóságú hardverpiacra a Vision Pro-val.

Mat Day, az EssenceMediacom globális játékstratégiai igazgatója szerint Mark Zuckerberg "újraélesztette" a VR szektort. Szerinte a  Meta VR ütemterve most szilárdan a tömegpiacra árazott hardverek köré épül. Ez éles ellentétben áll az Apple megközelítésével, amely a csúcstechnológiás rajongókat célozza meg. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás