promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gmail-ed van? Ha ezt megtudod, azonnal cselekszel
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Imádni fogod azt, amit most megtudsz.

Az elmúlt időszakban nagyon sok fontos hír jött az egyes szolgáltatók háza tájáról, többek között az is, hogy nagyon sokszor próbálnak a nagy szolgáltatók nevében adathalászok visszaélni a cégek hírnevével és presztizsével. Épp ezért nagyon sokszor jönnek már közlemények a nagyvállalatoktól, ha például email-en az ő nevükkel élnek vissza (vagy éppen a Facebook-on kapunk fura üzeneteket).

A Google a Gmail-ben amúgy már több biztonsági intézkedést is bevezetett a visszaélések miatt, az elmúlt időszakban pedig egyre több hasonlóról hallunk.

Ám igazából a Gmail-ben is van egy rakat olyan kis funkció, tippek és trükkök fűzére, amiről sokan nem tudnak, és más szempontból segítenek nekünk abban, hogy biztonságosbb legyen a levelezésünk. A Dívány összeszedett egy köteget ebből, például van egy olyan lehetőségünk, hogy visszahívhassuk a levelünket, miután megnyomtuk már a küldés gombot. Alapból pár másodpercünk van erre, és általában akkor élünk vele, ha észrevesszük hirtelen, hogy lemaradt egy csatolmány, esetleg rossz a címzett. De ilyenkor gyorsan kell kapcsolnunk, és akkor menthetjük a helyzetet.

Ám lehetőségünk van arra, hogy az időablakot kitoljuk. Aká fél percre is növelhetjük ezt, hogy ennyi időnk legyen visszahívni az üzenetet a küldés gombra kattintás után, ezt pedig az összes beállítások menüben tudjuk szabályozni. Illetve többek között bizalmas üzenetküldési módot is lehet beállítani, a küldés gomb mellett egy kis lakatra kattintva.

Azt állíthatod be, hogy az üzenet mennyi ideig maradjon a címzett fiókjában, de le tud szabályozni kóddal is, hogy csak akkor tudhassa megnyitni az üzenetet az, akinek küldtük, ha megkapta SMS-ben a kódot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás