promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most már biztos: fizetőssé válik a Facebook és az Instagram is
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kedvenc közösségi oldalainkat már nem használhatjuk tovább ingyenesen. Eddig csak szó volt róla, hogy fizetőssé válhatnak idővel ezek a közösségi média platformok, most azonban bekövetkezett, amitől mindenki tartott.

Még az év elején röppent fel az a hír, hogy a facebook mellett a messenger applikációja is kikerül az ingyenesen használható kényelmi szolgáltatások közül és mivel az emberek már elég jól ismerik, sőt, mindennapjaik részévé vált, így fejlesztőik fizetős alkalmazássá kívánják azokat tenni. Az ezzel kapcsolatos hivatalos közlemények nem támasztották alá a tervezetet, bár nem is cáfolták azt, így a felhasználók között éles vita alakult ki a közösségi média betöltött szerepéről, amire temészetesen mindenféle összeeskövés-elmélet is napvilágot látott.

De nézzük a tényeket!

Mert ugye már nincs olyan ember, aki ne használná ezeket az alkamazásokat napi szinten. Ott van a munkahelyen, a suliban, a baráti társaságban, a tárgyalóteremben, a tömegközlekedésen és sokszor még a fürdőkádban is. Utóbbi leginkább az Instagram melegágya is sok esetben, hiszen celebjeink és influencereink ezrei posztolnak magukról a nagyvilágnak érdekesebbnél érdekesebb információkat és életképeket, informatív és szexi képek, bejegyzések formájában.

Mi lesz akkor, ha a Facebook és az Instagram fizetőssé válik? Ugyanis a New York Times azt nyilatkozta, hogy a Meta már nem vár tovább tervének bevezetésével, ugyanis ha már fizetni kell a Youtube felhasználásért, a Spotify elérésért és a Twitter használatáért is (legalább is ami a prémium és reklámmentes tartalmak elérését szolgálják) akkor saját termékük használatáért is most már ennyi év ingyenesség után igazán kérhetnének pár centet. Hogy a magyarok estében ez forintosítva hogyan is fog kinézni azt egyelőre senki sem tudja.

Annyi biztos, hogy a fizetős szolgáltatást Európában vezetik be elsőként. Az a hír is felröppent ennek kapcsán, hogy ez annyira egyébként mégsem jó a MEtának, mert akkor már nem tudná monitorozni felhasználóit és nem tudná megszórni őket célzott hirdetésekkel, ahogyan azt most is teszi. Aggodalomra azonban semmi ok, ugyanis a háttérben már a mesterséges intelligencia bőszen dolgozik az ügyön, hogy a legmegfelelőbb megoldást megtalálják úgy, hogy a kecske is jól lakhasson és a képoszta is megmaradjon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás