promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási változás a Facebookon és a Messengeren, hazánkat is eléri
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon fontos változások jönnek, sokan a bőrükön fogják érezni.

A Facebook és így a Messenger is rengeteget változott az évek alatt, az újítások sora pedig végeláthatatlan, a legtöbbször pedig a cég hosszabb híreket is kiad ezekről, amelyeket érdemes követni, hiszen ha nem így teszünk, akkor az egyik napról a másikra meglepetésként érhet minket, hogy valami éppen nem úgy néz ki, vagy nem úgy működik, mint ahogy előtte. A cég most olyan újítással állt elő, amely nagy segítség lehet a mindennapokban.

De mégis miről van szó pontosan?

Az Engadget nyomán írta meg a 24.hu, hogy hamarosan megjelennek majd azok a változások, amelyek alapvetően lesznek hatással az életünkre. A Meta ugyanis évek óta fejleszti az úgynevezett családi központját, ez pedig egy olyan kis funkció, amely lehetőséget ad a szülők számára, hogy nyomon tudják követni a fiatalkorú gyermekek tevékenységét ezekben a közösségi terekben. A cég úgy nyilatkozott, hogy a gondviselők majd ezentúl monitorozni tudják, hogy mennyi időt tölt a gyermekük az appban, azt is láthatják, hogy ki üzenhet nekik, és azt is, hogy ki láthatja a történeteiket.

Sőt, értesítést is kaphatnak a gyermek névjegyzékének változásáról, illetve az adatvédelmi és biztonsági beállítások változásáról is.

Még azt is megtudhatják a szülők, ha a gyermekük jelent egy-egy felhasználót a Metának, persze csak abban az esetben, ha a gyermek úgy dönt, hogy megosztja velük ezt az információt. Sőt, jön egy olyan funkció is, hogy a Meta értesítéseket küld majd ki a gyerkeknek, amelyben tudatja velük, ha már 20 percet eltöltöttek az alkalmazásban. Ezzel pedig hosszú távon az a cél, hogy időkorlátokat állítsanak majd be maguknak a tinédzserek a közösségi média alkalmazást illetően.

Az Instagramban pedig olyan újítás jöhet, amely arra kérheti a felületetet éjszaka görgető tiniket, hogy zárják be az alkalmazást, és menjenek aludni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás