promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
OTP-s vagy? Haladéktalanul tudnod kell erről
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A YouTube-on meghallgathatod, hogy mi történt.

Az elmúlt időszakban egyre sokasodtak az átverésekről, adathaláaszatokról szóló hírek Magyarországon, volt, hogy az OTP, volt, hogy a rendőrség nevével éltek vissza csalók, de biztosítók és egyéb közműszolgáltatók nevében is próbálkoznak az átverők. A digitalizáció elterjedésével pedig minden megváltozott, az átverések jellege is más lett, és már olyan dolgokra kell felkészülnünk, amelyekre korábban nem is volt példa. Így pedig elsőrendűen fontos, hogy ezeket a fontos híreket, figyelmeztetéseket olvassuk folyamatosan, hogy képben legyünk, ha véletlen mi vagyunk a következő célpontja a csalóknak.

Az interneten épp ezért a rengeteg közlemény, és oktatófilm (mire kell figyelni) mellett szeméyles beszámolókból is nagyon sok akad, olyan is, amikor újságírókat akartak csőbe húzni a csalók, vagy éppen olyan influencereket, akiknek óriási követőtáboruk van az interneten,

ők pedig néha elmondják vagy meg is írják tapasztalatukat.

Amúgy a Youtube-on az egyes szolgáltatók is sokszor közeölnek olyan oktatóvideókat, amelyekben elhangoznak azok a kritikus pontok, amelyekre nagyon figyelni kell, és így hamar rájöhetünk, hogy éppen egy csaló próbál minket behálózni. szóval ne hogyjük azt, hogy ilyen csalási próbálkozások csak a filmekben vannak, néha az élet elképesztően fura példákkal tud szolgálni.

Most a népszerű The VR egyik tagját, Janit próbálták csőbe húzni, és ő a tapasztalatairól készített is egy nagyon jó videót, amelyben részletesen elmeséli, hogy próbálták átejteni a csalók. Jani elmeséli, hogy minden úgy kezdődött, hogy kapott reggel egy e-mailt, majd nem sokkal rá jön is a telefonhívás, majd biztonsági problémáról beszélt a csaló, és azonosítani akarta Janit, aki azonban résen volt.

Mindenképpen halgassátok végig a sztoriját, mivel nagyon tanulságos lehet:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás