promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyar rendőrség világklasszis internetes csalókra figyelmeztet
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A rendőrség videója szerint Magyarországon senki sincs biztonságban az internetes csalók átverései miatt. 

Hemzseg az internet azoktól a tapasztalatoktól, miszerint a magyar bűnözők roppant találékonyak, és szinte bármire képesek azért, hogy online a lehető legtöbb pénzt kicsalják az emberekből. A szélhálmosok a leggyakrabban a világháló álcája mögé bújva keresnek menedéket, és indítanak támadást a legtöbbször gyanútlan áldozat felé. A potenciális kiszemelt általában felfigyelhet a gyanús jelekre, de a rosszfiúk és lányok számára már százból egy palimadár is siker, hiszen viszonylag kis befektetés mellett kopaszthatnak meg valakit. 

A csalók a leggyakrabban emailben, illetve a magyarok szokásai és berögzülései miatt elsősorban telefonon keresztül keresik meg a jövendőbeli áldozataikat. A gyakran nagyon hivatalosnak és behizelgőnek tűnő telefonbeszélgetések során elkepéesztő és kihagyhatatlan lehetőségekről számolnak be az elkövetők. Elmondásuk szerint a "szerencsés" most egy hihetetlen ajánlat elfogadásával hatalmas pénzhez juthat, csak előbb utalnia kell egy megbeszélt számlaszámra. Bár a leggyakoribb esetekben felszólítják az áldozatot, hogy adja meg bankkártyája számait, és minden szükséges adatot. Pedig ilyent soha, egyetlen bank nem szokott kérni, főleg nem egy ügyfélszolgálatoson keresztül.

Lévén a bankszámlánk számának semmi köze nincs az egyetlen harmadik fél számára sem ismert kártyaazonosítókhoz. 

Azonban utólag könnyű okosnak lenni, és az emberek az esetleges szorult anyagi helyezetükben bizony könnyen megörülhetnek egy nem várt lehetőségnek. Hiszen ki ne örülne egy kevés, könnyen jött pénznek? Azonban míg az utcán általában látva a korántsem bíztató arcokat és megjelenést, azonnal lepattintanánk a csalót, az internet és a telefon arctalan világában sokkal könnyebben lehetünk átverés áldozatai. Erre hívja fel a figyelmet a rendőrség legújabb kampányvideója is, amely bár kimondottan teátrálisra sikerült, mégis igazán hatásos. A kellő és valóban sokatmondó sztereotípiákba burkolt bűnöző szerencsére a kisfilmben sem tudja rászedni a kiszemeltjét, ahogy reméljük, hogy egyetlen olvasónknak sem volt még ilyen balszerencséje a valóságban. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás