promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyar zsarukkal a bolondját járatta a tunéziai csúcsbűnöző
Borítókép:  police.hu (illusztráció)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar rendőrök komoly vádak miatt adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot a börtönviselt bűnöző ellen.

Konkrétan a világ egyik legkeresettebb bűnözőjének számít egy tunéziai állampolgár, aki korábban már vendégeskedett egy magyar börtönben, ám a szabadulása után sem volt képes jó útra térni. A police.hu által Mohamed Abdelhak néven emlegetett férfi a hírek szerint nem volt nehézfiú a magyarországi büntetése során, ám a társadalomba való visszaépítése úgy tűnik, hogy nem volt túl sikeres. A rendőrség hivatalos honlapja ugyanis tegnap arról számolt be, hogy az észak-afrikai származású, de korábban állandó, olaszországi lakhellyel bejelentett férfi ismét a bűn útjára lépett. Pedig a magyar börtönök információink, illetve a celebvilág tapasztalásai alapján kifejezetten emberbarát helyeknek számítanak.

Mohamed Abdelhak után a pécsi rendőrök nyomoztak egészen idáig, most pedig a Tolna Vármegyei Főügyészség hatáskörébe került az ügy. A 44 éves tunéziai állampolgárra a hatóságok erősen vadászhatnak, ugyanis már nemzeti, európai és nemzetközi elfogatóparancs is van ellene. Ez pedig egy évek óta tartó nyomozás eredménye. Korábban több magyar férfit gyanúsítottak embercsempészettel. Ők állítólag már bizonyítottan sok tucat illegális migránst szállították hazánkba, ám a bűnszervezet fejét csak mostanra sikerült hitelt érdemlően beazonosítaniuk. Azonban hiába tudják a hatóságok, hogy ki lehetett az egész szervezett csoport összekötő kapcsa, egyelőre nem kattanhatott a kezén a bilincs.

A rendőrség szerint a hazánkból a büntetése kedvezményes letöltése után szabadon engedett Mohamed Abdelhak nem Olaszországba, hanem Tunéziába ment haza. Csakhogy addigra kiépült személyes kapcsolatait és tapasztalásait kihasználva saját otthonából intézte a migránsok Európába szöktetését. Ő adta ki magyar beosztottjainak a feladatokat, és fizette meg munkásságukat. Egyelőre nincs hírünk arról, hogy a meggyanúsított külföldi csúcsbűnöző mikor kerülhet a rendőrség közvetlen látóterébe, elfogására szinte biztosan nemzetközi összefogásra lesz szükség. Abdelhaknak egy újabb ítélet esetén a korábbi büntetéséből megmaradt körülbelül egy évet is le kell ülnie majd a börtönben. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás