promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A YouTube forradalmi változtatást jelentett be, ami felforgatja a felhasználók életét
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Google folyamatosan igyekszik fejleszteni a YouTube-ot, és most is forradalmi változást akarnak bevetni.

Elképesztő belegondolni, de a YouTube ötlete egy pótszilveszteri bulin született meg 2004-ben, amikor Steve Chen meg akarta osztani barátaival a bulin készült videókat, de ezt akar még abszolút nem tudta kivitelezni. Chen később összefogott két volt PayPal-os kollégájával, Chad Hurley-val és Jawed Karim-mal, akikkel közösen elhatározták, hogy létrehoznak egy olyan webhelyet, ahol bárki feltölthet és megtekinthet videókat.

Anno 2005-ben regisztrálták a „youtube.com” domain nevet, és nem is sejtették, hogy ez később az egyik leggyakrabban beírt URL lesz a böngészőkben.

A YouTube hamarosan nagy népszerűségre tett szert az internetezők körében. A Sequoia Capital befektetési cég 11,5 millió dollárral támogatta a YouTube fejlesztését, ami lehetővé tette a webhely bővítését és javítását.

Egy évre rá a Google bejelentette, hogy 1,65 milliárd dollárért megvásárolja a YouTube-ot, ami akkoriban rekordösszegnek számított egy online vállalkozásért. A Google ígéretet tett arra, hogy megtartja a YouTube önállóságát és kreativitását, miközben integrálja saját technológiáját és hirdetési rendszerét.

A Google természetesen folyamatosan fejleszti és újítja meg a videómegosztót, hogy megfeleljen a felhasználók igényeinek és elvárásainak.

Nem olyan rég bejelentették, hogy a YouTube-on egy új szolgáltatás fog feltűnni, amit Androidon tesztelnek is közben. Shazamhoz hasonló dalkeresési funkció lesz. Ebben akár dúdolgathatunk is, de rögzíthetünk is egy részletet a dal azonosításához. Ha ez sikeres, akkor a YouTube átirányítja a felhasználókat a releváns videókhoz.

Az újítás valószínűleg roppant népszerű lesz a felhasználók körében, akiknek nem kell ehhez végre egy külön alkalmazást megnyitniuk. A Google meg azért fog örülni, hogy ezzel még több időt töltenek majd a netezők a YouTube-on.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás