promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megdöbbentő igazság áll az észak-koreai hadsereg tökéletes álarca mögött, ezért választják sokan önként a kegyetlen bánásmódot
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hihetetlen az ok, ami miatt önkánt vállalják ezt a sorsot.

Észak-Korea rendelkezik a világ 4. legnagyobb hadseregével. Az országban kötelező sorkatonaság van, a férfiaknak tíz, a nőknek pedig 7 évig kell a seregben szolgálniuk. Érdekes tény, hogy rengeteg nő azután is a katonaságban szolgál, mikor már leszerelhetnének. Bár az ország tagadja, nyílt titok, hogy a nők helyzete rendkívül nehéz a katonaságban.

Nem ritka a nemi erőszak, amelyről nem beszélhetnek, mert az erősen patriarchális berendezkedésű országban őket érné megszégyenítés és bár büntetik az erőszakot, a nő szava a férfiéval szemben csak a legritkább esetekben áll meg.

Akkor mégis mi veszi rá őket, hogy maradjanak?

Észak-Koreában komoly problémát jelent az éhezés és a hadsereg legnagyobb előnye, hogy fix fejadagot kapnak a katonák, tehát garantálják nekik a mindennapos étkezést. Ez egyedi az országban, más szakmával könnyen megeshet, hogy úgy hajtja álomra a fejét valaki, hogy aznap semmit sem evett.

Bár beszámolók alapján az étel nagyon kevés és a fizikia megterhelés pedig hatalmas, olyannyira, hogy a legtöbbjüknek a menstruációja is elmarad, sok nőnek mégis ez az egyetlen biztonságos megélhetés és ezzel valamennyire családjukat is tudják segíteni. 

Egyébként nincs nagy különbség a női és a férfi hadgyakorlatok között, cserébe nőként kötelező ellátniuk a főzési és takarítási feladatokat is. Nem sok embernek sikerült megszöknie Észak-Koreából, azonban azok, akik végül kijutottak, szörnyű dolgokat mesélnek el az országról és a hadseregről is.

A lenti videóban szereplő lánynak szerencséje volt és el tudta hagyni az elnyomó rezsimet, egy tévéműsorban számolt be a brutális életkörülményekről. Mint mondja, azt volt neki a legfurcsább megszokni, hogy emberek szenvednek az elhízástól és konditerembe járnak, hogy elégessék a felesleges kalóriákat. Elmondása szerint Észak-Koreában ilyen soha nem fordulhatna elő és a mai napig döbbenten áll ez előtt a jelenség előtt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás