promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kim Dzsong Un japán gyerekek agymosásával építi tovább terrorista rezsimjét, Észak-Korea visszavonhatatlanul megvette lábát a szigetországban
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az egész világ csak amiatt lehetett nyugodt Kim Dzsong Un ámokfutása miatt, mert a diktátor csak a saját országában uralkodott. Ez most megváltozhat?

A helyszín Japán, ahol olyan iskolákat hoztak létre, amelyben teljesen észak-koreai módszerekkel nevelik a gyerekeket. Ezek az épületek el vannak zárva a külvilágtól és teljes mértékben sikerült lemásolniuk azt a hangulatot, melyben az észak-koreai gyermekek tanulnak.

Az itteni gyerekek és családjuk, bár Japánban születtek, mégis hazavágynak, a nagyvezérhez és nem vesznek tudomást arról, hogy másik országban élnek.

Az iskolai falain kint lóg Kim Dzsong Un és az édesapja fotója, a gyerekek pedig az iskolába beérve észak-koreai egyenruhát húznak magukra. A vezetőt dicsőítő dalokat énekelnek, miközben szeretett országuk zenéje szól.

Elvetnek minden olyan elméletet, hogy a vezetőjük diktátor volna, őt nemzeti hősnek tartják és mind az itt tanulók, mind az itt tanítók az anyaországba vágynak és azt tartják a Mennyországnak.

Az iskolákat a Japánban Élők Koreai Egyesülete hozta létre. Érdekesség, hogy míg a Japánoknak lehetetlen Észak-Koreába utazni, ennek a tagjai könnyedén kapnak vízumot és gyakran el tudnak látogatni az országba.

Az ide járó gyermekek Japánban születtek és még sosem látták Észak-Koreát, így könnyedén elhiszik a nekik előadott történeteket a csodálatos és különleges országról és annak vezetőjéről.

Egy ilyen iskolában végzett diák beszámolója alapján tudjuk elképzelni azt, hogy mi történhet az iskolai falai között. Ő meghozta azt a döntést a rengeteg tanítás és mantra után, hogy hazaköltözik Észak-Koreába, azonban a valóság elemi erővel ütötte őt szíven. Semmi sem volt igaz a tananyagból.

Ott szembesült a mindent átszövő besúgóhálózattal, akik a nép minden lépését szemmel tartják. Mivel Japánból érkezett, így rengeteg inzultusnak volt kitéve. 40 év után sikerült elszöknie az országból. A gyermekeit azonban hátrahagyta, mivel a döntése kockázatos volt és nem akarta őket kitenni annak, hogy elfogás esetén kivégezzék őket is.

Az iskolák működését Japán sem támogatja és az ott tanuló diákok gyakran kerülnek összetűzésbe másokkal, hivatalosan azonban nem tudnak ellenük semmit sem tenni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás