promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen Észak-koreai törvények, amelyek megszegése azonnali nyilvános kivégzéssel jár
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Észak-Koreáról minden kiszivárgó hír olyan, mintha egy utópisztikus, borzalmas scifit néznénk, mivel ép ésszel felfoghatatlan, ami a mindennapokban ott zajlik.

Észak-Koreában rengeteg hihetetlen törvény van, amit az ottlakóknak észben kell tartaniuk, mivel már a legkisebb kihágást is halálbüntetéssel sújtják.

Most három egészen elképesztő tényt hoztunk nektek.

Az első törvény, amiről most írunk nektek, az egy egyébként is nagyon szerencsétlen eseményhez kapcsolódik. Amennyiben egy észak-koreainak kigyullad a háza, akkor állampolgári kötelessége, hogy a lakásból/házból az összes, a Vezérről készült képet kimenekítse, csak ezután foglalkozhat a saját maga és a családja épségével. Amennyiben a tűzoltás és a mentés után akár csak egy megégett képet is találnak, akkor az egész családot kivégzik.

A második törvény az ország vezetőjének megválasztásához köthető. Észak-Koreában kötelező elmenni szavazni. A szavazást az emberek általában a demokráciával kötik össze, így szeretnék a haladó, modern ország látszatát fenntartani. Azonban a szavazólapon egyetlen név, a mostani vezetőjük, Kim Dzsong Un neve szerepel. Ha bármilyen ok miatt elmulasztod a szavazást és nem jelensz meg rajta (ami egyértelműen kiderül, hiszen nagyon szigorúan számolják ezt), akkor emiatt is kivégeztetnek.

A harmadik egy Kim Dzsong Un-t személyes érintő törvény, aki köztudottan nagyon hiú ember: amennyiben bármilyen beszéde, vagy felszólalása alatt, esetleg csak a társaságában álmos vagy, akkor tilos ásítanod, elaludnod pedig végképp. Amennyiben véletlenül mégis ilyenen kapnának, akkor ugyanúgy, mint az előek esetében, itt is halálbüntetéssel torolják meg a mulasztást.

Itt pedig megnézheted az emlegetett videót, benne a három hihetetlen törvénnyel, fotókkal illusztrálva:

@mozesfit Az utolsót biztos nem fogod elhinni… #northkorea #magyar #érdekes #furcsa original sound -

Megdöbbentő igaz? Teljesen elképzelhetetlen, hogy a helyieknek ez mind teljesen természetes és az összes ilyen törvénynek alárendelik az életüket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás