promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A dilivonat tovább robog Észak-Koreában, Kim Dzsongun betiltotta a nadrágot
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Engedmények azért vannak, csak a nyugatot nem szabad majmolni.

Ha nem tenné borzalmassá népe életét, néha akár még jókat is szórakozhatnánk Kim Dzsongun ötletein. Az észak-koreai diktátor – akiről valójában nem tudni, hogy milyen egészségi állapotban van, hiszen rendszeresen eltűnik szem elől – most ismét egy óriási ökörséggel hallatott magáról.

A 38 éves kommunista vezető alighanem megsértődött, amiért az orosz-ukrán háború eltereli róla a figyelmet, ugyanis gyorsan kipécézett magának egy új, bár nem túl félelmetes ellenséget: a nadrágot, pontosabban annak a szűk szárú változatát.

A gyakori súlyproblémákkal küszködő Kim Dzsongun illetlennek nevezte meg ezt a viseletet, ami Észak-Koreában automatikus betiltást von maga után. Pedig azért, mert a „Kedves Vezetőre” nem jön fel egy ilyen gatya, a többiek még vígan hordhatnák.

Nincs arról statisztika, hogy eddig hányan bújtak szűk szárú nadrágba a szerencsétlen sorsú országban, de biztosak lehetünk benne, hogy mostantól ez a szám zéróra csökken. Észak-Koreában létezik egyfajta divatrendőrség, amelynek tagjai folyamatosan vegzálják az állampolgárokat, ha azok ruházata, hajviselete nem az előírásoknak megfelelő.

A hipszter stílushoz kötődő szűk fazon elsősorban a fiatalok körében népszerű arrafelé is, de a diktátor attól tart, hogy a nyugati módi majmolása később veszélyes elhajlás, lázadás felé vezetheti az új generációt.

A divatrendőrség már látványos akciókat is végrehajtott néhány, a húszas-harmincas éveikben járó nő ellen, akik nem átallottak szűk farmert hordani. Önkritikus levelet írattak velük a vétkükről, majd le is fotózták őket, hogy elrettentő példaként szolgáljanak a többiek számára.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás