promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több ezer évvel később megalkotott találmányt fedeztek fel egy ősi indiai templomban, itt a bizonyíték az időutazásra?
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Semmivel sem összetéveszthető ez a tárgy, viszont ezt abban a korban még nem ismerhették.

Ha esetleg túl sok időt töltöttél a YouTube-on, vagy van olyan rokonod, aki előszeretettel továbbít félinformációkat a WhatsAppon, akkor talán találkoztál egy furcsa faragott ábrával, amely egy bicikliző embert ábrázol egy ősi indiai templomban.

Különböző posztok szerint a szobor azt mutatja, hogy az ősi Indiában az emberek biciklivel közlekedtek, jóval több mint ezer évvel azelőtt, hogy bárki is rászánta volna magát, hogy feltalálja ezt a közlekedési eszközt.

Szóval, mi folyik itt? Nos, majdnem biztosra vehetjük, hogy a templom építése idején nem voltak kerékpárok.

"Az első kérdés, ami felmerül bennem, hogy ha a bicikliket valóban a Chola-korszakban találták fel; miért nem használták őket majdnem ezer évig?"

Az Indian Temples Research & Media Services az Instagramon írt az állításokról. "Miért nem találunk egyetlen utalást sem a kerékpárra semmilyen irodalomban, epigráfiai (ókori feliratokat tanulmányozó tudományág) bizonyítékokban, szobrokban vagy eposzokban? Hogy lehet, hogy a bicikli hirtelen ezer évvel később jelenik meg a világ egy másik részén?".

Valószínűleg van egy nagyon egyszerű magyarázat. Dr. R. Kalaikovan szemészorvos és amatőr kutatót lenyűgözte a faragvány, így utána járt annak, hogy pontosan mi történhetett és mi ez a finoman szólva is rejtélyes időutazás.

"Miközben körülnéztem, rábukkantam egy kerékpár faragott ábrájára egy oszlopon az Amman templom mögött" - mondta a The Hindunak.

"Olyan vicces és érdekes volt látni egy kerékpár képét egy ősi templomban. De sem a hivatalnokok, sem a tudós, aki megírta a történetét, nem tudta megmagyarázni, hogyan került oda. Elkezdtem kutatni ezt a tényt".

Kalaikovan rájött, hogy a templomot az 1920-as években újították fel, amikor a kerékpárok újdonságnak számítottak a környéken.

"Talán a szobrász látott valakit biciklizni és ez annyira lenyűgözte, hogy örökre kőbe vésette".

Így bár az egyiptomi piramisok még rengeteg rejtélyt tartogatnak nekünk, néhány kontinenssel odébb egy igazi misztikumot végül sikerült megfejteni.

Forrás: iflscience.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás