promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató dolog jelent meg az éjszakai égbolton egy családi videón
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem UFO-ról van szó, bár néhány laikus lehet az elején annak gondolta.

A világ alaposan megváltozott, és ma már gyakorlatilag mindenkinek van telefonja, amivel videót tud rögzíteni. Ezért is jutottunk el oda, hogy rengeteg különleges felvétel lepi el az internetet, amiket számtalan élet alatt se tudnánk végignézni a különböző megosztókon.

Törökország egyik városában egy családi videó készült, amin egy kisfiú játszik a fénygömbjével. Közben a háttérben viszont egy hátborzongató dolog jelenik meg az égen. A videót lent meg is tudjuk nézni.

Hirtelen a közelben lévők még az elején azt is gondolhatták, hogy UFO-t látnak, de egy meteorhullás tanúi voltak, amint látványosan elégett.

A meteoroidok olyan kis szilárd testek, amelyek a Naprendszerben utaznak. Méretük változó, de általában kisebbek, mint egy autó. A meteoroidok eredete is változatos: lehetnek aszteroidák vagy üstökösök darabjai, vagy akár bolygók vagy holdak törmelékei is. Ezek általában nem veszélyesek a Földre, mert nagy részük elég kicsi ahhoz, hogy teljesen elégjen a légkörben.

A meteorok ugyebár akkor adnak ilyen fényjelenséget, amikor belépnek a Föld légkörébe. Ugyebár óriási sebességgel haladnak, ami súrlódást okoz. Ez felmelegíti és meggyújtja a meteoroidot, ami így fényt és hőt bocsát ki magából. Ezért is nevezzük őket a köznyelvben gyakorlatilag hullócsillagoknak.

Azok az aszteroidák, amik már mondjuk ház méretűek, jóval nagyobb veszélyt jelentenek. A kréta időszak legvégén, 66 millió éve történt aszteroida-becsapódásnak ugyebár globális következményei voltak: kihalt minden nagytermetű dinoszauruszfaj.

Azt az aszteroidát nagyjából 12-15 kilométer átmérőjűre becsülték a kutatók. A becsapódás pora és gőze elborította az eget, sötétséget, lehűlést, és tömeges kipusztulást okozva ezzel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás