promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végzetes átverésre hívja fel a figyelmet a rendőrség – minden pénz eltűnhet a bankszámládról
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Figyelmeztetést adott ki a rendőrség, rafinált csalók jelentek meg, akik meg akarják csapolni a bankkártyádat.

Rengeteget változott a világ, és nagyon résen kell lennünk, ha nem szeretnénk, hogy az internetes bűnözők kifosszanak minket. A hackerek, és a szimpla csalók a legkülönfélébb csalásokat találják ki, ráadásul állandóan újítanak, hogy mi belesétáljunk a csapdájukba.

Ne feledjük, hogy egy cég, áruházlánc, de a még a saját pénzintézetünk sem fogja elkérni a bankkártyánk adatait SMS-ben, elektronikus levélben, vagy telefonon keresztül. Ha vásárolunk, és megadjuk a bankkártyánk hátoldalán megtalálható CVV/CVC kódot, akkor is ellenőrizzük, hogy megbízható oldalon járunk-e. Nézzük meg az URL címet, mert abban is mindig vannak gyanús elemek, ha a csalók valamilyen oldalt hoztak létre.

A bankok kiemelik, hogy a telefonos diszpécserük az azonosításhoz kizárólag az ügyfél nevét, anyja nevét, születési helyét és idejét kérdezi meg. Arra se fognak kérni minket a pénzintézetek, hogy külső alkalmazást telepítsünk a telefonunkra, vagy számítógépünkre.

Az internetes bűnözők szeretnek a rendőrség nevében is fellépni. Ugyebár ettől még jobban pánikba tud esni valaki, ha esetleg be kell fizetni valamilyen büntetést.

Adathalász csalók most valótlan befizetés kezdeményezésével, a Rendőrség nevével visszaélve próbálnak meg jogtalanul megszerezni személyes- és bankkártya adatokat. A gyanús honlapot – www.ugyintezespolice-hu.com - a Rendőrség Ügyintézési Portál, befizetés funkciójának imitálásával működtetik.

Az adathalászok megtévesztő SMS-ben, be nem fizetett közigazgatási bírságra, többnyire tilosban parkolásra hivatkozva keresik meg az érintetteket, elküldve részükre a fenti, adathalász linket is.

A rendőrség mindenkit arra kér, hogy ne kattintson a linkre, és nehogy kiadja a személyes, vagy a bankkártyájának az adatait. Ahogyan lent is látni lehet, a csalók eléggé magyartalanul fogalmaztak, szóval már ebből le lehet szűrni, hogy átverés az egész.

Legyünk résen, mert a rafinált csalók akár minden pénzt leemelhetnek a bankszámlánkról, ha naivak vagyunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás