promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fittyet hánynak az autósok erre a fontos KRESZ-táblára, a rendőrség akcióba kezdett
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem igazán veszik komolyan az autósok ezt a KRESZ-táblát, így a rendőrségben is alaposan felment a pumpa.

Jobb lesz, ha a tapasztalt autósok is elkezdenek jobban figyelni, mert jóval több tanulóvezetővel fognak találkozni az utakon. Ugyebár sok diák dönt úgy, hogy végre megszerzi a jogosítványt, velük szemben pedig kell egy kis türelem.

A KRESZ-vizsgán ők egészen biztosan sok stoptáblás kérdéssel fognak találkozni, vagy hát olyannal, ami elsőbbségadással kapcsolatos. Ugyebár a kereszteződésben van a nyolcszögletű stoptábla, valamint háromszög alakú elsőbbségadás kötelező tábla. Az előbbinek is az a jelentése, hogy elsőbbségadás kötelező, de ugyebár ott van előtte az „állj” felszólítás.

A KRESZ szerint a stoptáblánál mindenképpen kötelező megállni és elsőbbséget adni az útkereszteződésben közlekedő járműveknek és gyalogosoknak. A megállásnak úgy kell történnie, hogy a jármű teljesen lelassuljon, valamint álló helyzetbe kerüljön.

A megállás helye általában a stop vonalnál van, ha nincs ilyen vonal, akkor az útkereszteződés határánál vagy a láthatóság biztosításának legkedvezőbb pontjánál. A megállás után csak akkor lehet továbbhaladni, ha ezzel nem veszélyeztetjük vagy akadályozzuk másokat. Természetesen akkor is meg kell állni, ha az van hibásan felfestve, hogy „SPOT”. Erre is volt már példa Magyarországon, a vicces fotót ide kattintva tudjátok megnézni.

Ezt a KRESZ-táblát elég sokan nem veszik komolyan az autósok, pedig tényleg sokkal óvatosabbnak kell lenniük, mint az elsőbbségadás kötelező táblánál. A Monori Rendőrkapitányság nem olyan rég az egyik hétköznapon drónt vetett be abban a közrendvédelmi és közlekedésrendészeti akcióban, amelynek során nem kevesebb mint 32 embert bírságoltak meg, miután nem álltak meg a stoptábla előtt.

Természetesen azért is jártak a büntetések, amiért sokan nem kötötték be a biztonsági övet. A rendőrök az akció alatt elfogtak egy férfit is, aki ittasan és az eltiltás hatálya alatt vezetett.

Szóval nem árt komolyabban vennünk a stoptáblát, ami miatt a rendőrök akár meg is büntethetnek minket. Mivel sokszor már drónnal ellenőriznek minket, így nehéz kiszúrni őket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás