promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A YouTube gigászi változást jelentett be, ami teljesen felborítja a felhasználók életét
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Google átalakítja a YouTube-ot, de lehet ezzel pont saját magukkal fognak kitolni?

A tartalomfogyasztás megváltozott, és a streaming uralkodik mindenhol. A két legnagyobb videómegosztó oldal továbbra is a YouTube, valamint a TikTok. A Facebook is igyekezett a videókat előtérbe helyezni, de ebben még fejlődniük kell a két nagy óriáshoz képest.

A YouTube-ot 2005 februárjában alapította három korábbi PayPal-alkalmazott, és a következő évben már le is csapott rá a Google.

Később persze a Google már a profitra koncentrált, és megjelentek a reklámok, hogy fenntartható legyen az egész rendszer. Asztali gépen a YouTube reklámjait továbbra is ki lehet játszani különböző reklámblokkolókkal (meglátjuk meddig), de aki telefonon, vagy éppen okostévén használja, és idegesíti a dolog, az kénytelen előfizetni a prémiumra.

A Google folyamatosan zúdítja rá a felhasználókra az új funkciókat, amikből van olyan, ami bejön, akad olyan, ami nem. A techóriás nem sértődik meg, és ha a tesztfázisban valami nagyon nem jön be a felhasználóknak, azt az ötletet többnyire elvetik.

Most érkeznek a mesterséges intelligencia által generált YouTube-videó összefoglalók. Az új funkció megjelenéséről az Android Police számolt be egy cikkben, és hát az van mögötte, amire elsőre sokan gondolnak.

A felhasználók egy gyors áttekintést fognak kapni arról, hogy miről szól egy adott YouTube-videó. Így mondjuk hiába lesz igazán csábító címe valaminek a videómegosztón, lehet nem fogunk rá kattintani, mert nem fog tetszeni az összefoglaló, vagy kiderül, hogy maga a téma teljesen érdektelen a számunkra. Mondhatnánk, hogy a Google magával tol ki ezzel, de sokaknak a kattintás már reflexből jön, így valószínűleg csak a tudatosabb felhasználókat akarják ezzel segíteni.

Az összefoglalók egyelőre csak angol nyelven lesznek elérhetők, és az egész nem fogja kiváltani a tartalomgyártók által készített leírást. A Google újítása tesztelési fázisban van, szóval nem fogja még látni mindenki.

A YouTube nem rég vezette be azt a prémium felhasználóknak, hogy médialejátszás közben zárolhatják a képernyőt, így elkerülhetik a véletlen képernyőkoppintásokat. Ez tényleg igazán hasznos funkció.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás