promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Örökre eltűnhet a Gmail fiókod, jobb most észbe kapni, amíg még lehet
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kiadta a figyelmeztetést a Google, ami miatt a Gmail felhasználóknak kell rettegniük.

Ha elektronikus levelezés, akkor a felhasználók többsége a Gmail rendszerét használja. A veteránok még emlékezhetnek olyan korszakra, amikor a Google meghívóhoz kötötte a regisztrációt, de később 2007-ben mindenki előtt kinyíltak a kapuk. A Gmail Magyarországon akkor lett még népszerűbb, amikor 2009-ben tavasszal elérhetővé vált a magyar nyelvű kezelőfelület.

A Hotmail, Freemail, Citromail és társai elkezdtek háttérbe szorulni, és a Gmail megkezdte az uralkodását, akárcsak a Google Chrome böngésző. Ez érthető, mivel a Google szolgáltatása biztonságos, és megbízható, szóval nem csoda, hogy rengetegen ide regisztráltak, és persze a mai napig használják az emberek.

A techóriás igyekszik folyamatosan fejleszteni a levelezőrendszert, hogy mindenben tudjanak igazodni a felhasználók igényeihez. Lassan eljutunk oda is, hogy már a mesterséges intelligencia fogja megírni a leveleket helyettünk.

Azonban sok felhasználónak nem árt észbe kapni, mivel a Google örökre eltűntetheti a Gmail fiókjukat, ha nem figyelnek oda erre.

Hamarosan a techóriás ez erős nagytakarításba kezd. Ruth Kricheli termékmenedzser már régebben is pedzegette, hogy ideje lesz kigyomlálni azokat a Gmail fiókokat, amikbe jó ideje nem léptek be a felhasználók.

Az új irányelv legkorábban ez év decemberében lép életbe, így van még egy kis idejük azoknak, akik nem akarjál elveszíteni a Gmail regisztrációjukat. A cég azokat a fiókokat fogja a kukába dobni, akik két éve nem léptek be.

Állítólag a törölt Gmail-címek nem lesznek újra felhasználhatók. A Google kiemelte, hogy a YouTube felhasználókra nem vonatkozik ez a dolog, így azoknak a videóik akkor is biztonságban vannak, akik ott már két éve inaktívak.

A Google szerint a fióktevékenységet olyan műveletek alapján mérik, mint az emailek olvasása vagy küldése, a Google Drive használata, YouTube-videók megtekintése, alkalmazás letöltése a Google Play Áruházból, vagy a Google keresés használata.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás