promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális változás jön a YouTube-nál, kiakadtak a felhasználók
Borítókép:  profimédia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lehet, hogy valaki emiatt nem fogja többet használni a YouTube-ot.

Az infláció és egyéb gazdasági tényezők miatt a YouTube-ot sem kerüli el az áremelés. Olyan változásra készülnek, ami előfizetőiket jelentősen csökkentheti.

A Google jelentősen emelte ugyanis a különböző előnyöket kínáló szolgáltatása árát – vagyis a YouTube prémiumot - jegyzi meg a pcworld. A felhasználók ezt elsősorban azért szerették nagyon, mert reklámmentességet kínál, így szabadon, megszakítás nélkül nézhették a videókat, hallgathattak zenét vagy podcastet.

A legfrissebb hírek szerint a YouTube továbbra is küzd a különféle reklámblokkolók ellen, így egyre nehezebb kijátszani a rendszert a videómegosztó portálon. Eddig ügyesen sikerült is „rávenni” a felhasználókat, hogy inkább fizessék ki, az amúgy nem felháborítóan nagy összeget havonta, hogy megszabaduljanak a hirdetésektől. Ez eddig havi 1790 forintot jelentett, családoknak 2690 forint volt. Ez fog most megemelkedni, az Egyesült Államokban már meg is történt.

Mennyi az annyi?

A tengerentúlon az új előfizetők az eddigi havi 10,99 dollár (kb. 3700 forint) helyett, már 13,99 dollárt, vagyis nagyjából 4700 forintot kell fizessenek a YouTube prémiumért – írja a 9to5Google. A szolgáltató a YouTube Music streaming platformra szóló Music Premium havidíját is megemelte: a korábban 9,99 dollárba kerülő csomagért már 10,99 dollárt kell fizetni (itthon ez havi 1490 forintot jelent).

A drágulásnak sokan nem fognak örülni, bár a Google utoljára 2018-ban emelte a YouTube Premium árát, úgyhogy nem sűrűn sarcolja meg a felhasználókat plusz összegekkel. Azt még nem lehet tudni, hogy minket magyarokat hogyan fog érinteni ez a hír, de nincs kizárva, hogy hozzánk is megérkezik a drágulási hullám. Ám érdemes szem előtt tartani, hogy egy éves koncert-bérlet, egy családi mozizás költségei mellett, a streaming szolgáltatók havi előfizetési összegei még mindig jóval kedvezőbbek. Noha a személyes élményt nem váltjuk ki vele.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás