promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Androidos telefonod van? Erről mindenképp tudnod kell, ha jót akarsz magadnak
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos hírt közöltek az Androidos mobiltelefonokkal kapcsolatban.

Manapság már szinte élni se tudnánk a mobiltelefonunk nélkül, hiszen azzal kommunikálunk másokkal, böngésszük az internetet, filmezünk, dolgozunk és akár még alkotunk is, főleg, ha esetleg hobbifotósok vagyunk, vagy csak szeretjük megörökíteni a hétköznapjainkat. Viszont csak kevesen tudják, hogy bizony komoly veszélyeknek van kitéve az eszközünk a használat során.

A hackerek nagyon durva technikai támadásokat tudnak indítani az irányunkba, és a legtöbbről még csak nem is tudunk, ugyanis olyan ravasz módon csapnak le ránk, hogy azt észre se vesszük. Szerencsére a fejlesztők helyettünk is figyelik ezeket a dolgokat, és folyamatosan azon vannak, hogy betömögessék a biztonsági réseket, hogy nekünk ne legyen gondunk – most a Google tett fontos bejelentést ezzel kapcsolatban.

Hamarosan megjelenik egy kiemelten lényeges biztonsági frissítés az Android 11, 12, illetve 13-as verziójához, amit két lépcsőben juttatnak el a felhasználókhoz, és mindkét update-et érdemes minél hamarabb megejteni, ugyanis sokat segíthetnek a különböző támadások ellen.

A Google javítása egy kritikusan sebezhető komponenst is kezel az Androidos mobiltelefonoknál, így a továbbiakban már azért sem kell aggódni, szóval mindenképp érdemes figyelni, hogy frissüljön az eszközünk, ugyanis az eddigi biztonsági rések sajnos komoly gondokat okozhattak/okozhatnak a felhasználóknak – az első frissítési csomag elvileg a hónap első napján jelenik meg, a második pedig 4 nappal később.

Itt lehet megtekinteni a Tech2 videóját arról, hogyan védekezzünk a vírusok ellen:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás