promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Támadnak a Barbie-csalók, akik a bankszámládról is simán lenyúlják a pénzt
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A népszerű Barbie babává átalakító applikáció is roppant veszélyes tud lenni.

Sokan nem gondoltak volna erre, de óriási siker a Barbie film. Greta Gerwig alkotása vasárnapra elérte a 700 millió dolláros globális bevételt a mozikasszáknál. Ha még felszínen tudna maradni, akkor lehet beléphetne az egymilliárd dolláros klubba is.

A lényeg, hogy rengetegen rajonganak a Barbie filmért, de ezt a csalók is elkezdték sajnos kihasználni. Ilyen esetben egyáltalán nem meglepő, hogy az internetes bűnözők meglovagolják egy film népszerűségét, akiknek állandóan új trükköket kell bevetniük, hogy megszerezzék mások személyes adatait.

A McAfee online védelmi cég új kutatása szerint legalább 100 új rosszindulatú program jelent meg, ami a Barbie filmhez köthető – számolt be róla az USA Today. Ezek roppant veszélyesek, mivel nyilván azért veti be őket a hackerek, hogy feltörjék az áldozatok számítógépeit, vagy telefonjait.

Ez globális szinten is elkezdett egyre jobban terjedni, bár az elején mindig az Egyesült Államokban élő felhasználókat nézik ki célpontnak. Ha ott működik a dolog, akkor a vírusok terjednek tovább. A csalók létrehoztak hamis Barbie weboldalakat, de küldtek ki a filmmel kapcsolatos emaileket is, amelyek veszélyes linkeket tartalmaztak.

„Köszönjük, hogy megnézted a Barbie filmet! Ennek örömére most megajándékozunk egy olyan egyedi Barbie kollekcióval, ami csaknem 300 ezer forintot ér. Kattint a linkre, és nemsokára úton is van hozzád.”

Könnyű mondjuk bedőlni egy ilyennek? Az ingyen Barbie talán még azokat is beindítja, akiknek nincsen mondjuk lányuk, mert tudják, hogy drágán el tudják adni az interneten. Csak például ha már látunk egy ilyet, hogy a szállítási költséget azonban neked kell állni, és ehhez meg kell adnod a bankkártya adataidat, akkor már kész is a baj.

Közben egyre népszerűbb az az applikáció is, ami Barbie babát csinál belőlünk, de ezeknek a többsége is rosszindulatú, amivel akár vírust is tehetnek a telefonunkra, vagy ellophatják a személyes adatainkat. Lehet szórakoztató és népszerű, de teljesen bizonytalan, hogy ki áll ezek mögött, inkább ne használjuk őket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás