promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eldőlt, Magyarország döntött, fura térképen az eredmény a nyár legérdekesebb kérdésében, amely megosztja a közösségi médiát keresztül és kasul is - Oppenheimer vagy Barbie?
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elmúlt napokban rengeteg mém született erről, most kiderült egy furcsa statisztika. Barbie vagy Oppenheimer? A Google tud nekünk érdekes statokat adni.

Az idei nyár két nagy dobása a mozikban az Emily Blunt és Cillian Murphy főszereplésével készült Oppenheimer, illetve a Margot Robbie és Ryan Gosling duójával bombasztikusnak ígérkező Barbie, a filmek merőben távol állnak egymástól. Talán távolabb nem is állhatnának stílusukban, épp ezért nem is csoda, hogy az elmúlt időszakban beindult az internetes népművészet, a mémgyárak felpörögtek, hogy aztán emléket állítsanak annak, hogy ez a film egyszerre van jelen a mozik kínálatában. Ez egy nagyon fura kis párharc a két film között, hiszen abszolút más közönséget szólítanak meg,

mégis az internet népe most azt nézi, hogy szerepelnek egymás mellett.

A tréfás háború természetesen annak is szól, hogy hihetetlen a kontraszt a két film között, de az pedig ad egy bizarr csavart az egésznek, hogy a premierjük ugyanazon a napon volt. A titánok harcát pedig már az elejétől imádják a rajongók. A két film kötrül óriási felhajtás van, és rengeteg marketinges eszközzel próbáltak hatni rajongókra, a nosztalgia hajtotta kíváncsisággal és az epikus jelenetek sokaságával találkozhattunk a közösségi médiában.

A két projekt elképesztően ambíciózus, és igazából ha jól megnézzük, egy rakatszor már egymásnak is csinálják a hírverést a sok közös mémmel. Ez valami elképesztően látványos és megmosolyogtató kulturális kis vonulat. Szóval elképesztő nagy ötlet volt közös napra tenni a premiert, talán a két film így sokkal nagyobbat is robban, hiszen mindkettő óriási vállalkozás, és rengeteg munka eredménye.

De ami nagyon érdekes lehet érdeklődés szempontjából világszerte, így pedig Magyarországon is, hogy a Google-ben melyik filmre kerestek rá többen. És erről ki is jött egy adat a Google Trends alapján, és láthatjuk, hogy Magyarországon is melyikre történt a több keresés a Google-ben, persze ez csak egy nagyon kis érdekesség a filmeket illetően, hiszen Oppenheimer kapcsán az is a Google kereséseket ösztönzi, hogy a híres történelmi személyiség eddig nem volt annyira köztudatban. Biztos majd jönnek a bevételi listák is hamarosan, amelyek megmutatják, hogy szerepelnek egymás meleltt az alkotások.

#barbie or #Oppenheimer - What was searched more? Google Trends, July 23, 2023. Map by geomapped on instagram.

Posted by Online Maps Blog on Monday, July 24, 2023
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás