promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigantikus tévedést lepleztek le az emberi testtel kapcsolatban, biztos, hogy ezt eddig te is rosszul tudtad
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Te is azok közé tartozol, akik tanácstalanul ácsorognak az arckrémes polc előtt mert egyszerűen elveszel a rengeteg információban, halvány fogalmad sincs, hogy melyik termék használ és melyik nem?

Régóta tudni, hogy az illatszergyártás az egyik legnagyobb biznisz a világon, gyakorlatilag (főleg a nők, de a férfiak is egyre inkább), születésüktől kezdve célcsoportok. Gondoljunk csak bele, hogy már babakorban mennyi féle terméket akarnak rátukmálni az emberre és ez a mennyiség, ahogy idősödünk, szignifikánsan nő. Használjuk ezt a krémet és fiatalok maradunk, ha ezt feltesszük, ragyogni fog a bőrünk, ha pedig ezt, akkor az éppen mattító hatást ér el. Gondoljunk bele mi is történik: kiszárítjuk, hogy aztán visszatöltsük nedvességgel.

Ahogyan a testünk egészségéért a legtöbbet az egészséges táplálkozással és a mozgással tehetünk, úgy a bőrünk ápolása is megoldható természetes, natúr módon, minimális kemikáliát használva. Természetesen mindenkinek lehetnek jól bevált, szeretett darabjai, amiket évek óta használ, a lényeg, mint mindenhol, itt is a mennyiség-minőség arányán van.

A bőrünk állapota a havi ciklussal együtt változik és meglepő módon a hónapban a bőrünk állapota zsíros, száraz és normál, egymás után. Tehát az, hogy egy bőrtípusra való krémmel minden zavaró problémát megoldhatsz, NEM IGAZ.

A ciklus első, második, harmadik és negyedik, valamint a huszonkettediktől a huszonnyolcadik napig a bőrünk zsíros. Ebben az időszakban a legproblémásabb a bőr, pattanások, sőt aknék jelenhetnek meg, a szemünk alatt könnyebben lesznek fekete karikák. Az allergénekre ebben az időszakban hevesebben reagál a bőr.

Megoldás: ebben az időszakban a legfontosabb a testünk belső méregtelenítése, erre remek megoldás lehet egy izzasztó edzés, mellyel remekül kitisztíthatjuk a pórusokat, valamint használjunk bőrtisztító tonikot.

A ciklus ötödik és tizedik napja között a bőrünk száraz, hámlásra hajlamos.

Megoldás: igyunk sok vizet, valamint vigyünk be sok egészséges zsírsavat, mely belülről táplálja vissza a vízhiányos bőrt.

A ciklus tizenegyedik és huszonegyedik napja között nevezzük a bőrünket normál állapotúnak. Ilyenkor érezzük a legegészségesebbnek és a legtisztábbnak.
Javaslat: Nincs szükség különösebb beavatkozásra, azonban a tudatos arctisztítás, a normális folyadékbevitel és az egészséges táplálkozás természetesen elengedhetetlen.

Ezek alapján érdemes tehát a bőrápolási rutinunkat felépíteni. Mindig figyeljünk a testünk jelzéseire és reagáljunk rájuk, mivel ezzel tehetjük a legtöbbet a külső és belső egészségünkért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás