promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tönkreteszed a fogaidat, ha ezeket a fogkrémeket használod – egy magyar fogorvos rántotta le a leplet a nagy titokról
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gyakorlatilag nem is ezeket az adott fogkrémeket kell kerülni Magyarországon, hanem egy bizonyos összetevőt, amit tartalmaznak.

Abban egyet érthetünk, hogy senki sem szeret kórházba járni, hát még ott kikötni, de amitől igazán retteg a többség, azok a fogorvosok. Bármilyen kellemesen is van berendezve a rendelő, belénk van kódolva, hogy rettegünk beülni a székbe. Pedig jobban járunk, ha folyamatosan járunk ellenőrzésekre, mert így el tudjuk kerülni a nagyobb bajt. Ráadásul fogorvosi szakma is rengeteget fejlődött, és gyakorlatilag fájdalommentesen végzik el még a komolyabb beavatkozásokat is.

Közben a külföldiek nem a fogorvostól rettegnek, hanem a számlától, amit kiállítanak. Nem is csoda, hogy rengetegen még az utazást is bevállalják, de inkább Magyarországon csináltatják meg a fogsorukat. Ugyebár ebből szoktak nagy hírértékű balhék is lenni, amikor nem a megfelelő szakembert választják, és az úgynevezett kókler doktorok több kárt csinálnak, mint hasznot.

Ha megvan a megfelelő fogorvos, akiben megbízunk, akkor nála valóban érdemes lehorgonyozni. Viszont fontos a megfelelő szájápolás is, amit hajlamosak sokan félvállról venni. Persze az is benne van a pakliban, amikor pont egy fogkrém tesz kárt a fogunkban.

Érdemes követni egy budapesti fogorvos, dr. Beregi Alexandra TikTok csatornáját, aki tényleg félelmetesen jó tippekkel lát el mindenkit, amikről a legtöbb doktornak nem igazán van kedve beszélni.

A legutóbbi TikTok videójában azokról a Magyarországon is kapható fogkrémekről rántja le a leplet, amiket érdemes kerülni. Itt természetesen nem a márkákkal van gond, hanem egy összetevővel, ami egyáltalán nem használ a fogainknak.

Ez nem más, mint az aktív szén, ami roppant divatossá vált, és rengeteg termékben megtalálható. Ráadásul nem csak fogkrémeket, hanem már szájöblítőket is dobnak így piacra. A doktornő TikTok-on elárulta, hogy az aktív szén nem egy kémiai anyag, ami bejut a fog belsejébe, és ott mint oxidálószer, valóban kifehéríti a fogakat, hanem egy erős szemcséket tartalmazó abrazív anyag, ami a fog küldő részéről ledörzsöli az elszíneződéseket.

Ennek ugyebár az a hátulütője, hogy bár fehérebb fogakat varázsol, de a zománcot is koptatja. Ez fogérzékenységet okozhat, ráadásul ha elvékonyodik a zománc, az alatta lévő dentin sárgásabb színű, szóval ha állandóan ezekkel mosunk fogat, akkor még sárgább fogakat kapunk.

Szóval mindent összevetve, a doktornő azt javasolja mindenkinek, hogy ezeket a termékeket jobb inkább kerülni, akármennyire is divatosak most jelenleg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás