promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen újítás: ezentúl a boltok fizethetnek majd a vásárlóknak
Borítókép:  Képünk illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ez a változás tényleg felrázhatja a hazai kereskedelmet.

Manapság, ha fizetnünk kell valamiért, legtöbb esetben automatikusan nyúlunk a bankkártyánk után. Ez a fizetési mód persze nem véletlenül terjedt el és vált ennyire sikeressé. Sokkal kényelmesebb és gyorsabb, mint állandóan a pénztárcánkban matatni, váltópénzt keresgélni, ráadásul biztonságosabb is és nem kell a mások által már ki tudja hányszor összetapogatott, koszos bankókat fogdosnunk.

Akad azért hátulütője is ennek a nagy össznépi kártyajátéknak, méghozzá az, hogy amikor mégis szükségünk lenne a pénzre fizikai formában is, akkor csak korlátozottan tudunk költségek nélkül hozzájutni. 2014 óta minden számlatulajdonos számára törvényileg biztosított a lehetőség, hogy a szükséges nyilatkozat kitöltése után havonta két alkalommal, összesen 150 ezer forint összegig költségmentesen vehessen fel készpénzt az általa megjelölt bankszámláról.

Ez jól hangzik, de néha alakulhat úgy az életünk, hogy ennél is többre lenne szükségünk, viszont nem szeretnénk fizetni a pénzfelvételért.

Erre kínál segítséget az idei év nagy változása. Havonta két alkalommal, összesen legfeljebb negyvenezer forint értékben díjmentesen lehet készpénzt átvenni kártyás fizetés esetén a kereskedőktől is.

Tehát először kifizetjük a kártyánkkal azt, amit vásároltunk, majd megkérhetjük a kasszást, hogy vegyen le készpénzt a számlánkról és azt fizesse ki nekünk.

Nagyon jól hangzik, ugye? Sajnos azért annyira nem eszik forrón a kását. Csak azokban a boltokban lesz elérhető ez az újítás, ahol már bevezették a cashback szolgáltatást, ráadásul még kártyakibocsátói oldalról is szükség lehet fejlesztésekre. Jelenleg a nagy kereskedelmi láncok közül egyedül a Penny esetében működik hasonló rendszer. Reméljük, hogy a többiek is hamarosan követik a példájukat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás