promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így aludd magad egészségesebbre!
Borítókép:  Illusztráció/ Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem hangzik túl kényelmesnek, de egy orvos szerint azzal teszel jót az egészségednek, ha éjszaka hidegebb szobában hajtod álomra a fejed. 

Persze, nem kell megfagynod, de éjszakára csavard lentebb a fűtést.

Dr. Karan Rajan sebész szerint, ha nem érzed túl melegnek a környezeted, de nem is olyan hidegnek, hogy megfagyj, az olyan előnyökkel jár, mint a gyulladás csökkentése és a jobb alvás. Ezért egyik TikTok-videójában azt javasolja, hogy hűvösebb környezetben aludjunk.

„A több hideg több álmot jelent. A melegebb hőmérsékletben az agy és a test aktívabban próbál lehűteni. Ez a megnövekedett agyi aktivitás csökkenti a REM és a lassú hullámú alvás mennyiségét, amelyre a szervezetnek szüksége van a feltöltődéshez”

– mondta az orvos a közösségi médiában.

A hűvösebb levegő csökkenti a stressz okozta károsodást és a gyulladást. A hideg segít az álmatlanság legyőzésében, mivel a testünk magas hőmérsékletének le kell esnie ahhoz, hogy elaludjunk. A hűvösebb hálószobahőmérséklet közelebb viszi a tested az alvás célhőmérsékletéhez, így sokkal gyorsabban merülhetsz álomba.

További előny, hogy az anyagcsere egészségét is javítja. Egyes kutatások szerint növelheti az őssejtek által termelt barna zsír mennyiségét, ami segít szabályozni a koleszterint, a vércukorszintet, és javítja az inzulinérzékenységet is. Sőt még az öregedést is lassítja!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás