promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sosem volt meg ennyire tüzes élményed az óvszerrel, garantált a forróság ha így használod
Borítókép:  Profimédia - Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lehet eddig valamit rosszul csináltunk? 

Az elmúlt években egyre növekvő népszerűségnek örvendenek a prepperek, akik a világvége eseményekre való felkészülést tekintik prioritásnak. A prepperek olyan emberek, akik aktívan készülnek a természeti katasztrófákra, gazdasági összeomlásra, vagy akár a világégésre. Bár ezek a helyzetek ritkán fordulnak elő, a prepperek úgy vélik, hogy jobb felkészülni, mint váratlanul találkozni egy válsággal. 

Mi az a prepper?

A prepper egy olyan személy, aki azzal a céllal készül, hogy önellátó és független legyen bármilyen válsághelyzetben. A prepperek hite szerint a modern társadalom túlságosan függővé vált a külső forrásoktól, és ezért fontos, hogy képesek legyenek ellátni magukat és családjukat az alapvető szükségletekkel, még akkor is, ha a normál ellátási láncok megszakadnak.

Hogyan próbálnak felkészülni a világvégére?

A prepperek számos módon próbálnak felkészülni a világvégére. Gyakran nagy mennyiségű élelmiszert és vizet tárolnak, hogy biztosítsák az ellátásukat, ha a normál források megszűnnének. Tartós élelmiszerek, konzervek, szárított élelmiszerek és víztisztító berendezések fontos elemei lehetnek egy prepper készletnek. Arra törekednek, hogy minél önállóbbak legyenek. Ez magában foglalhatja a saját élelmiszertermelést, például kertészkedést vagy állattenyésztést, valamint a különböző kézműves készségek megtanulását, mint például a fűrészelés, a varrás vagy a konzerválás. Betáraznak otthoni védelmi rendszerekből, fegyverekből és lőszerből, valamint elsősegély-felszereléseket is felhalmoznak. Céljuk az, hogy védelmet nyújtsanak maguknak és családjuknak bármilyen veszélyes helyzetben.

Az is előfordul, hogy olyan módszereket sajátítanak el a túlélésre, ami talán elsőre eszünkbe sem jutna. Például segítséget nyújthat a tűzgyújtásban. Az óvszer égési pontja alacsony, és könnyen olvadhat vagy széteshet, ha hőnek van kitéve. Ezért nem ajánlott önmagában azt felgyújtani. Inkább arra kell gondolnunk, hogyan tud segíteni az óvszer a tűz létrehozásában. Ha megtöltjük vízzel és a napsugarak alá tartjuk, egy könnyen gyúló anyag felé - amilyen a szalma vagy az egyszerű papír - akkor ugyanaz történik, akár az üveggel. 

Amikor a napfény a fókuszpontba érkezik, a fény energiája hővé alakul át. Ez a hőenergia koncentráltan hat a tüzelőanyagra, amely az üveg alján helyezkedik el. A koncentrált hő hatására a tüzelőanyagban lévő molekulák mozgásba lendülnek, és a hőenergia átterjed a környező anyagokra. A tüzelőanyag hőmérséklete emelkedik, és a gyulladási hőmérsékletet eléri, amely az égési folyamat elindulásához szükséges.

Aki kíváncsi a pontos eljárásra, itt tudja megnézni, hogyan működik gyakorlatban az elmélet: 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás