promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kielégítette Kleopátrát, használta a NASA, és katonákat gyógyított meg a világháborúban - a rezgő kéjrúd történelme
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A vibrátor egy olyan szexuális segédeszköz, amely rezgésekkel vagy vibrációval stimulálja a testet. Ezt a készüléket általában a nők és férfiak önkielégítésére, vagy a szexuális életük feldobására használják. A vibrátorok különböző formájúak, méretűek és anyagúak lehetnek, és számos változatban kaphatók a piacon. A vibrátorok népszerűsége az évek során jelentősen megnőtt, és ma már elfogadott és elterjedt eszközök a szexuális öröm megtapasztalására és növelésére.

A mai modern vibrátorok történelme egészen az ókorig nyúlig vissza: a hírhedten hatalmas étvágyú Kleopátrának egy férfi sem tudta kielégíteni a vágyait, így más eszközhöz kellett fordulnia.

Kleopátra éppen a kertjében sétálgatott, amikor a zümmögő méheket nézve furcsa ihletet kapott: örömszerzésre akarta felhasználni a dolgos ízeltlábúakat.

A mérnök ezután a méheket dobozba tette és az oldalához ütődő méhek kellemes vibrációja alapján hozta létre a királynő által rendelt eszközt.

Ezután elég sokat ugrunk az időben, mivel a következő dokumentált vibrátor már az 1800-as évek közepén került megalkotásra.

Az első vibrátorokat eredetileg orvosi célokra tervezték és női betegek kezelésére alkalmazták. A női histeria volt az egyik leggyakoribb diagnózis, amely miatt a vibrátorokat használták. A női histeria a nőknek tulajdonított pszichés és fizikai tüneteket foglalta magában, amelyeket a korabeli orvosok a méh problémáinak és a szexuális feszültségnek tulajdonítottak. A vibrátorokat eredetileg kézi készülékeknek tervezték, amelyeket az orvosok a nők nemi szerveire helyeztek, és vibrációval próbáltak enyhíteni az ilyen tüneteket.

Az első kézi vibrátorokat kézi hajtóművekkel vagy óraművekkel működtették. Ezeket a készülékeket általában orvosi rendelőkben vagy kórházakban használták, és nem voltak elérhetők a nyilvánosság számára. A vibrátorok fokozatosan fejlődtek, és az 1900-as évek elején jelentek meg az első elektromos vibrátorok. Az elektromos vibrátorok sokkal hatékonyabbak és könnyebben használhatók voltak, és hamarosan népszerűvé váltak az orvosi és otthoni környezetben egyaránt.

Az elektromos vibrátorok fejlődése szorosan összefüggött az elektromos áram elterjedésével és az otthonokban történő áramellátás kialakulásával. Az elektromos áram lehetővé tette a vibrátorok hatékonyabb és praktikusabb működtetését. A vibrátorok egyre könnyebben hozzáférhetővé váltak az emberek számára, és már nemcsak orvosi eszközként, hanem szexuális stimulációs eszközként is népszerűvé váltak.

Az 1900-as évek közepétől kezdve a vibrátorok elterjedtek a háztartásokban is. Az első vibrátorokat katalógusokban és postai rendelés útján lehetett beszerezni. Az első reklámokban általában "izgató" vagy "masszírozó" eszközként hirdették őket, de a vásárlók jól tudták, hogy a valódi céljuk a szexuális öröm biztosítása volt. A vibrátorokat a nők általában titokban tartották, és eldugott szekrényekben vagy dobozokban rejtették el. Ebben az időszakban a női szexualitás még mindig tabunak számított, és a vibrátorok használata a magánélet szférájába tartozott.

Az 1970-es években a szexuális forradalom és a feminizmus hulláma hatására megváltozott a vibrátorok megítélése. A nők egyre inkább kezdték elfogadni a saját szexuális vágyaikat és kielégülésük fontosságát. A vibrátorokat az önkielégítés segédeszközeként kezdték népszerűsíteni, és a nők aktívan és nyíltan beszéltek róluk. Ebben az időszakban kezdtek megjelenni a vibrátorokat bemutató cikkek, könyvek és útmutatók, amelyek segítettek a nőknek felfedezni a saját testüket és szexuális vágyaikat.

Az 1990-es évek és 2000-es évek során a vibrátorok még inkább mainstream termékké váltak. A szexuális segédeszközök ipara fejlődött, és számos innovációval jelentek meg a piacon. A vibrátorokat különböző formákban és méretekben kezdték gyártani, hogy különböző igényeket elégítsenek ki. Új anyagok kerültek felhasználásra, például szilikon, amely kellemes tapintást és biztonságos használatot biztosít.

Érdekes tény, hogy a vibrátoroknak más egészségügyi előnyei is lehetnek a kielégülésen kívül. Például a vibráció segíthet a stressz csökkentésében, izomfeszültség oldásában és az általános testi kényelemben. Emellett a vibrátorokat néhány szakember a szexuális terápiában is alkalmazza, például az orgazmusproblémákkal küzdő nők támogatására.

Szintén az érdekes tények közé tartozik, hogy a vibrátorok a filmekben és a popkultúrában is megjelennek. Például a 2002-es "Rejtjelek" című filmben Julianne Moore egy vibrátorral rendelkező karaktert játszott, ami hozzájárult a vibrátorok nyilvánosságának és elfogadásának növekedéséhez.

A furcsaságoknak még itt nincs vége: a vibrátoroknak egészen különleges felhasználási módjai is voltak a történelem során. A második világháború alatt például olyan eszközként használták, amelyek elősegítették a sebesültek gyógyulását és fájdalomcsillapítást nyújtottak. A vibrátorok segítségével a sebesültek keringését és izomzatát stimulálták, ami javította a véráramlást és elősegítette a gyógyulást.

A vibrátorok az űrkutatásban is szerepet kaptak. Az 1960-as években az amerikai űrkutatási program során a NASA kutatói vibrátorokat használtak a kozmonauták testének tesztelésére a súlytalanság körülményeiben. A rezgések segítettek az izmok erősségének és állapotának megőrzését a hosszabb űrutazások során.

Visszatérve az eszköz egészségügyi felhasználására:

Az orvosi területen a vibrátorokat gyakran használják a női szexuális problémák kezelésére. Például a vaginismus, amely a hüvelyizmok túlzott összehúzódásával járó fájdalmas vagy kellemetlen szexuális élményeket eredményezhet, kezelhető e módon. Az alacsony libidó vagy az orgazmus elérése nehézségeivel küzdő nők szintén használhatnak vibrátorokat a szexuális élményeik javítására.

Ezenkívül mivel növelik a véráramlást és a szövetek rugalmasságát, használhatják a szülés utáni rehabilitációban is. A hüvelyi izmok gyengülése vagy károsodása a terhesség és a szülés során gyakori, és a vibrátorok segíthetnek az izmok erősítésében és a szövetek regenerálódásában.

Az orvosi vibrátorokat általában a szakemberek javaslatai alapján használják. Fontos, hogy a páciensek konzultáljanak orvosukkal vagy szexuálterapeutájukkal a megfelelő használati módszerek és a megfelelő típusú vibrátor kiválasztása érdekében. Az orvosi vibrátorokat gyakran kifejezetten az orvosi körülményekre tervezik, és különleges funkciókkal rendelkezhetnek, például különféle formák vagy méretváltoztató lehetőségek.

A videóban egyéb érdekességeket is meghallgathatsz Kleopátráról, iletve a fenti történet hosszabb történet hosszabb verzióját is megismerheted:

@izabellurl Ti hallottátok már ezeket az érdekességeket Kleopátráról? #nekedbelegyen #degyorsan #fy #kleopátra #érdekességek eredeti hang - Url Izabell


+1 tény, ami szintén megdöbbentő: Ami a méreteket illeti, a világ legnagyobb vibrátor egy 12 méter hosszú épület volt, amelyet egy holland művész, Dries Verhoeven tervezett és épített. Az épület a "Holland Vibrator" néven vált ismertté, és a szexuális szabadságot és a szexuális kultúrát helyezte középpontba.

Ha még nincs, akkor szerezz be egyet, ha pedig már van, akkor pedig használd nyugodtan, a fenti cikkből is kiderül, hogy csak jól járhatsz vele! ; )

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás