promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Feltárulnak a hazai ufólabor titkai, ez az igazi 51-es körzet?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az ufó rajongó tiktokker megtalálta az 51-es körzet Pest vármegyei megfelelőjét, a videó szerint nem máshol, mint Pusztazámoron.

Már több, mint egy éve, hogy felkerült a TikTokra egy különleges magyar videó. A rövid, mindössze negyvenkilenc másodperces videón lényegében csak egy férfi látható, aki arról számolt be, hogy meglátogatta a szerinte hazai 51-es körzetnek számító helyszínt. Azt a helyszínt, ami a helységnév tábla szerint nem más, mint a Pest vármegyei Pusztazámor. Az aprócska, alig 1000 lakossal bíró település ugyan az érdi járásban található, ám lényegében Budapest vonzáskörzetének csendes és nyugodt vidékéhez tartozik. Mindössze 28 kilométerre fekszik fővárosunktól. 

A felvételen látható férfi szerint megtalálta azt a kutató központot, amely olyannyira egyedülálló lehet Magyarországon, hogy csak itt folytatnak orvosi kísérleteket az űrlényeken. Sőt, elmondása szerint több idegent is fogvatartanak itt a magyar titkosszolgálat emberei, ami azért valóban meglepőnek tűnik az igencsak átlagos külsejű, ipari épület láttán. A beszámoló arról is szót ejt, hogy a látszat ellenére igenis fejlett a terület védelmi rendszere, bár éjszakánkat különös fényekkel lehet igazolni, hogy itt bizony szigorúan titkos dolgok zajlanak. Szerencsére, vagy sem, a videóból többet nem tudunk meg a magyar 51-es körzetet illetően. 

Valójában mi is az az 51-es körzet? Alapvetően egy amerikai katonai bázis beceneve, amely Nevadában található, az Amerikai Egyesült Államok nyugati részén. A terület a Groom Lake nevű kiszáradt tóban terül el, melynek déli részén egy nagy területű titkos katonai repülőtér van. A katonai bázis elsődleges célja a kísérleti repülőgépek és fegyverek tesztelése és fejlesztése. Az évtizedek óta élő találgatások alapján itt zajlanak az USA titkos UFO-projektjei. (forrás: Wikipedia)

Egyébként, ha a tiktokker állításával ellentétben nincs is semmilyen Földön túli dolog Pusztazámoron, az biztosra mondható, hogy még csak a mi csodált Tejútrendszerünket sem ismerjük igazán. Ugyanis a legújabb kutatások szerint sokkal nagyobb és kiterjedtebb a lakható zónája, mint azt korábban feltételezték. Egy kutatócsapat két rádióteleszkóp méréseit vetette össze, és rájöttek, hogy a Tejút külsőhatárai felé eső területeken is képes lehetett az élet megtelepedésre egy-egy naprendszerben. Ugyanis a számításaik szerint olyan körülmények lehetségesek akár a központtól 74 ezer fényévnyire, amelyek lehetővé teszik a szerves életformák megalakulását. Mindezt elsőorban a mért, abszolút nulla feletti hőmérséklet, illetve az a váratlan felfedezés biztosíthatja, hogy foszfor nyomait detektálták.Csak szemléltetésképpen: a Föld mindössze 22 ezer fényévre telepedett meg a Naprendszerben a Tejútrendszer viszonylag központjától. 

A rejtélyes magyar ufó-videó:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás