promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Igazi ősemberek élnek egy távoli szigeten, akik minden odalátogatót kivégeznek
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Őrszemek-szigetének vademberei még fegyvert is fogtak a 2004-es cunami után a nyugati emberre.

Nagyjából százas nagyságrendűre teszik a szakértők és tudósok azon törzsek számát a Földön, amelyek szinte teljes vagy ténylegesen teljes körű elzárkózottságban élnek a mai modern társadalmaktól. Az a megállapítás is igaz majdnem kivétel nélkül mindegyikükre, hogy saját döntésükből fakadóan nem hajlandóak kapcsolatot kiépíteni és ápolni a 21. század emberiségével. A legtöbb anyaország ezt már-már meglepő módon még tiszteletben is tartja. Mint például India. Ugyanis az illetékes kormány törvényi szabályozással igyekszik megvédeni az Andamán-szigetekhez (feltételezhetően a közelben zuhant le a lassan tíz éve eltűnt MH-370-es járat) közel élő Őrszem-szigetieket. Egy nagyjából száz fős törzs ugyanis ragaszkodik önállóságához. 

A Sentinel-szigeteket még a 19. század végén fedezték fel brit hajósok, ám az évtizedek elteltével a sziget erősen sötétbőrű lakói egyre ellenségesebbek lettek az egyébként is fenntartásokkal kezelt idegenekkel szemben. Az 1970-es évekre már a gyilkolástól sem riadtak vissza a helyi vademberek, így az addigra már önállóságát élvező India beszabályzta, hogy tilos megzavarni az Őrszemek életét, és nem szabad öt kilométernél közelebb menni a partokhoz. Persze ez a kalandorokat nm feszélyezte, és sokan próbálták már felvenni a kapcsolatot a sziget elvadult lakóival engedéllyel vagy engedély nélkül. A különc és különleges törzs élete ihlette állítólag Bud Spencer és Terence Hill közönségkedvenc filmjének, a Kincs, ami nincs történetének a vázát is. Sőt, a legendásan rossz hírű olasz horror, a Kannibál Holokauszt is merített az Őrszemek-szigetének fantáziadús létéből. Bár arról nem szól a fáma, hogy a nyugati, fehér emberrel szemben külön agresszív törzs ráfanyalodik-e a kannibalizmusra. 

A nagy, majd 200 ezer ember életét követel 2004-es karácsonyi cunami után a hatóságok megpróbálták felkeresni az Őrszemeket, azonban a fogadtatás egyértelművé tette: 

"Nem kérünk a segítségetekből!"

Az elmúlt majd két évtizedben minden szándékos vagy véletlen kapcsolat felvétel teljes kudarcba fulladt. Szólnak hírek szerencsétlenül járt, partra vetett halászokról, akiket szabályosan kivégeztek a szigetlakók. A szigetet megközelítő amatőrök pedig már a hajójukról kénytelenek szembesülni a ténnyel: nem szívesen látott vendégek. A helyiek ugyanis erejüket, illetve fegyverzetüket fitogtatva ijesztik el őket. Így a kalandok pár gyors kép készítése után rendre kudarcba fulladnak. Ugyan a 90-es években a szigetre léphetett pár indiai, akik élelmet cseréltek az Őrszemekkel, ám azóta még ennyire sem lettek barátságosak ezek a furcsa emberek. Állítólag haragjuk azért ennyire erős az idegenekkel szemben, mert korábban több, általuk nem ismert betegséget is behurcoltak a szigetre, melyek igencsak megritkították a helyi lélekszámot. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás