promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megőrült az internet – azt hitték megtalálták az eltűnt maláj gépet
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egyelőre műholdas megfigyelés sem segített az eltűnt maláj gép rejtélyében, hiába a kísérteties Youtube videó.

Sajnos nem számolhatunk be pozitív fejleményről, továbbra sincs semmi biztos információ az eltűnt malajziai repülőgép sorsáról. A Malaysian Airlines 370-es járata 2014. március 8-án tűnt el, miközben Kuala Lumpurból tartott Pekingbe. Az azonnali kutatás hiába is indult meg, az érintett országok képtelenek voltak a kutatás során akár a vélt vagy valós becsapódás helyszínét is azonosítani. Csupán csak arra jöttek rá a kutatók, hogy roppant módon szeméttel van tele a Csendes-óceán. Az eltűnés után hosszú hónapokkal végül az afrikai Madagaszkár szigetének partjaira vetődött néhány roncsdarab, melyekről a vizsgálatok kiderítették, hogy a rejtélyes MH370-es részei.

A hivatalos keresés 2016-ben befejeződött, nemhogy áldozatokat, vagy jelentős roncsokat, de még a feketedoboz sem került soha előtalálásra. Ugyan privát cégek néha-néha előhozakodnak egy-egy tuti elképzeléssel a repülőgép roncsának helyével, ám rendre lyukra futnak az expedíciók. Gyakorta a kalandorok több magyarországnyi területet fésülnek át a siker érdekében, hogy az egész világ végre megnyugtató, biztos választ kapjon a felmerülő kérdésekkel kapcsolatban. Mert abból van bőséggel a modern emberi történelem legnagyobb rejtélyét illetően.

Az MH370 eltűnését illetően egyelőre még az emberi tényező mibenléte is vitatott, mert egyes szakértők szerint csak szándékosság nyomán szívódhat fel ennyire nyomtalanul egy teljes repülőgép a fedélzetén lévő 239 fővel.

A találgatások és szenzációhajhász hírek és információk persze még így is felreppennek. Ennek járt utána a minap az AP News, ugyanis a TikTokon és a Youtube-on terjedőben volt egy videó az elmúlt hetekben. A félrevezető leírások szerint megtalálták a legendás maláj gépet. Ám a hírügynökség utána járt a dolgoknak. Kiderült, hogy egy teljesen más típusú Lockheedről van szó, és nem egy Boeingról. Ráadásul a videóban szereplő repülő sorsa szándékos elsüllyesztés lett Jordánia partjainál. Egy cégnek köszönhetően, akik vállalkozó kedvű búvároknak szerveznek merüléseket.

A leleplező videó:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás