promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tömegkatasztrófát akart a férfi, aki kinyitotta egy amerikai repülőgép ajtaját hétvégén
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Delta Airlines Boeing 737-esét katasztrófába hajszolta volna egy őrült amerikai pasi.

Miközben a világ egyik legbiztonságosabb repülőgépének számít a Boeing-737-es (egyben a világon az egyik leggyakrabban használt típus is), még a legkorszerűbb technika sem tud mit kezdeni a hülyékkel a világ körül, akik néha repülésre adják a fejüket. A Delta Air Lines egyik hétvégi, Los Angeles - Seattle járatán történt egy súlyos incidens, mely miatt az összes urast le kellett szállítani végül a szóban forgó repülőről. 

A két év múlva már századik születésnapját ünneplő Delta egy korábban még sosem látott komédiát volt kénytelen átélni a csalódott utasokkal karöltve. Az LAX-en készült a felszállásra vasárnap, helyi idő szerint 10:40 órakor, amikor a 1714-es járat egyik oldalsó ajtaja kinyílott, majd a földi személyzet legnagyobb megdöbbenésére a aktivizálódott az egyik vészkijárati csúszda. Mindez nem baleset volt, ugyanis egy zavarodott férfi cselekedeteinek volt köszönhető mindez, aki a mutatvány megkoronázásaként még le is csúszott a mentőszerkezeten. Természetesen a kommentek által "Fredd Krueger-pólós" pasiként megjelölt önkéntes kaszkadőrt azonnal lefogták a reptér munkatársai. Aztán pedig átadták a biztonsági szolgálatnak, majd a rendőrségnek.

Az FFA, vagyis a Szövetségi Légügyi Hivatal szerint a férfi akár terrorcselekmény-előkészítésével is vádolható lehet, lévén egy már mozgásban lévő, több millió dolláros gépet, személyzetet illetve utasokat veszélyeztetett. Arról egyelőre nincs hír, hogy a meg nem nevezett férfinak mi volt a pontos szándéka vagy oka a repülő gyors elhagyására. Csupán az ismert egyelőre, hogy a többi utast a lehető leggyorsabban leszállították a légi-járműről, és a Delta maga gondoskodott arról, hogy egy másik géppel mehessenek eredeti úti céljuk, Seattle felé.  

Videón a letartóztatás:

Az FFA egyelőre nem hozott nyilvánosságra egyéb információt az esettel kapcsolatban, amely halálos katasztrófával is végződhetett volna, ha az őrült utas performanszát a levegőben, több ezer méter magasságban követi el. A Delta vezérigazgatója a CNN szerint sürgeti, hogy az FFA hozzon létre egy egységes, mind társasságra és államra érvényes listát azokról a személyekről, akiket kizárnák a légiközlekedésből utasként. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás