promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA nyilvánosan beismerte a letaglózó igazságot, rettenetesen izgalmas dolgok következnek a Holdon
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Izgalmas felfedezések következnek a Holdon is.

Elképesztő érdeklődés van a NASA missziói iránt, az utóbbi években elsősorban a Marson felfedezett újdonságok, tudománytzsendítő felfedezések hozták nagyon kényelmes helyzetbe a szakértőket. A Perseverance és a Curiostiy marsjárók rengeteg leletet továbbítanak majd a Földre, amelyek segítenek majd megfejteni a tudósoknak, hoyg vlójában mi történhetett a Marson, hogy nézhetett ki a felszíne, és hogy valaha lehetett-e élet a vörös bolygó felszínén.

Ám már egy újabb nagy vállalkozásba kezdett bele a NASA, hiszen nemsokára újból ember léphet a Hol felszínére az Artemis-projekt keretében, így pedig újra megtörténhet majd a Holdraszállás. az időpont pedig már nagyon közel van, hiszen 2025-re tervezik a nagy projektet. Ám a NASA a küldetés célját illetően igazán meglepő dolgot mondott a nyilvánosságnak, a cél az is, hogy élet vagy élet nyomai után kutassanak majd a Holdon.

A szakemberek szerint ugyanis egyáltalán nincs kizárva, hogy a Hold felszínén élet lehet. Persze, mint ki is fejtették részletesebben, az életen itt elsősorban a mikrobiális életet kell érteni, tehát oylan életet, amely szabad szemmel nem látható. Sőt, azt is elárulta az Űrhajózási Hivatal, hogy az élet bizonyos formát elsősorban a Hold déli sarkának közelében kell majd keresni.

És hogy honnan származhat ezaz élet?

A tudósok szerint a Holdra elsősorban a Földről származhat az élet, akár egyes meteorbecsapódások következtében, amelyek a Földből váltak ki. Esetleg, és ez is simán megtörténhet, hogy a Fölről az évtizedek alatt a Holdra juttatott szerkezeteken utazhatott élet a Holdra, a tudósok arra is kíváncsiak, hogy ezek a feltételezett mikrobák szaporodtak-e a Holdon, és ha igen, akkor hol és milyen formában.

Azt is elárulták, hogy a Holdra küldött szerkezeteken nem végeztek szigorú fertőtlenítéseket, így azokon egyszerű mikrobág túlélhették a landolást is.

Mégis miről szól az Artemis program?

(via PC Fórum)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás