promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült, hogy csakis az idegenek építhették a Stonehenge titkos másolatát a világ másik felén
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lehetséges, hogy egy dimenziók közti kapu, ahol az ufók járnak ki és be?

Teljes  bizonytalanság, hogy Tonga egyik kis Csendes-óceáni szigetére miként juthatott el a civilizáció azon gyöngyszeme, amely egy Napkapu megépülésében teljesedett ki. Az ősi struktúra már nagyon régóta hökkenti meg a vizsgálódó tudósokat és szakértőket. Ugyanis stílus jegyeiben hordozza a péládul Stonehenge-nél felfedezett kövek rendszerét. Pedig több ezer kilométerre találhatóak egymástól. Azonban a közös eredet lehetetlennek tűnik a több ezer évvel ezelőtti technikák és emberi tudás ismeretében. Akkor bajon mégis kik készíthették ezt az egykori tudományos vagy szakrális jelentőségű építményt?

A két, majd hatméteres oszlop és a gerenda tökéletesen passzol egymáshoz, összes súlyuk pedig meghaladja a száz tonnát is.

Ezt a tetemes mennyiségű tömeget pedig képtelenség, hogy az általunk ismert Csendes-óceáni kultúrák bármelyike képes lett volna szállítani, illetve a helyére illeszteni. Ráadásul ezeknek a népeknek, a mai tongai nemzet elődeinek még olyan hátas jószágai sem voltak, melyek ilyen kövek mozgatására lettek volna alkalmasak. Raádásul a fennálló bizonyítékok szerint az érintett szigeten nincs is forrása az ilyen összetételű kőtömböknek. Csakhogy máshonnan nem szállíthatták ide őket, lévén az őslakos népségek törékeny csónakjai és katamaránjai képtelenek lett volna akár külön-külön is elcipelni ezeket a sok-sok tonnás terheket. 

Apropó, ha már tehernél járunk. Az építmény hagyományos neve Ha'amonga'a Maui, azaz Maui isten Terhe. Nos, a jelek szerint még a helyiek sem hiszik, hogy az objektumot Isten segítsége nélkül lehetséges volt létrehozni. Ugyanis ők is tisztában vannak vele, hogy őseik híján voltak az olyan technikáknak és technológiáknak, amivel lehetséges volt az irdatlan kőtömbök noszogatása. 

A feltevések szerint az építmény egy csillagászati segédeszköz lehet, amely a más bolygókról idelátogató Isteneket segíti az utazásban. Vagy éppen az ő emléküket őrzi. A még vadabb teóriák szerint a Napkapu névre is hallgató szerelvény egyenesen egy dimenziókapu, amelyről megfelejtkeztek a Föld idegen hódítói, aki természetesen képesek voltak a kövek mozgatására. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás