promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A nő teljesen lefagyott, a telefonja olyan videót rögzített a saját házában, amitől az emberben megáll az ütő
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A világ egyik legérdekesebb videója, tele talánnyal és rejtéllyel. Szinte hihetetlen.

Amióta minden telefonon vannak kamerák, tele van az internet vérfagyasztó érdekességekkel, hiszen ha látunk valami nagyon szokatlant, vagy olyat, amiről azt gondoljuk, hogy a közösségi média platformokon is érdekesek lehetnek, már azonnal toljuk is be a play gombot, és kezdődhet a vodeórögzítés. Persze a tömeggyártás után már a nagyon kevés értékkel rendelkező videók és felvételek is azonnal virálisak lesznek.

És tényleg csak nagyon ritkán van olyan pillanat, hogy azonnal megáll az ütő bennünk, merthogy olyat látunk, amely kapcsán sokkal több kérdésünk akad, minthogy válaszunk lenne. És azonnal beindítja a fantáziánkat, érezzük, hogy bizsereg bennünk a kíváncsiság.

Egy videó jelet meg az egyik leghíresebb tudományos ismeretterjesztő oldal, az IFLScience oldalán, amelyben az látszik, hogy egy makulátlan porcica lábra kél, és elkezd mászni az íróasztalon, és mindezt egy nő videóra is veszi. Iszkol a kis lábaival, mintha élne, pedig eredetileg tárgynak kéne lennie, így nem szabadna mozognia.

De van-e magyarázat minderre?

Az érdekességre igen, akad magyarázat.

A szakértők ugyanis találtak már hasonló élőlényeket, amelyek így néznek ki. A videó amúgy hatalmas bumm volt a közösségi média felületein, és nagyon sok hozzászólás is érkezett a különböző fórumokon. És a magyarázat is megszületett, ugyanis egy létező rovarról van szó, egy szemetes zugpoloskáról, amelynek nőstényei porral álcázzák magukat vadászat közben. Így valószínűleg a nő egy rovart látott a saját házában, amelyre ráragadt egy porcica, ez lett az álca, de olyannyira hozzátapadt, hogy tényleg úgy tűnik, mintha egy lábakon mozgó, életre kelt porcicát látnánk.

(via Femina)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás