promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Soha nem látott szörnyetegre bukkant rá egy halász, és le is leplezte a világnak a misztikus lényt
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már volt olyan magyarországi kommentelő is, aki megosztotta a képet, de vajon tényleg valódi, vagy átverés?

Alaposan elkezdte körbejárni az internetet egy fotó, amin egy igazi szörnyeteg látható. Be is indult a vita még Magyarországon is, mivel rengeteg ember értetlenül áll a hitelességét illetően. De vajon szükség van egy Mulder és Scully féle X-akták nyomozásra, hogy kiderüljön az igazság, vagy az továbbra is odaát van?

Magában az X-aktákban rengeteg különleges lénnyel találkozhattunk, amik genetikailag módosultak, és így valamilyen különleges képességre tettek szert, vagy szimplán csak ijesztőek voltak. Nos, a mostani hal tényleg úgy néz ki, mint egy igazi szörnyeteg.

A hatalmas vízi szörnyeteget állítólag ebben a hónapban fogta ki egy halász Trinidad középső részén – számolt be róla az Indy100. A képet a 6,7 milliós követőtáborral rendelkező The Real Tarzann oldal is megosztotta. A dolog pikantériája, hogy ezt az igen nagy szakmai múlttal rendelkező Mike Holston szerkeszti.

„Milyen nagyszerű fotó erről az algériai gorillahalról. […] Általában 34 tojást tojnak a szárazföldön, és a párzási időszakban élénkpirossá válnak, hogy vonzzák a nőstények”

írta a fotóhoz a szakértő, aki szerint ez a példány azért lett ilyen nagy, mert télen rengeteg bálnabébit falt fel.

Mike Holston sok mindenkinek a fantáziáját beindította, és Magyarországon is néhány kommentelő már elkezdte megosztani a képet. A leírásból természetesen eddig is ki kellett derüljön, hogy ez nem X-akta, a gorillahal pedig nem egy szörnyeteg, csak megszerkesztett fotó.

A szakértő akkor még ironikusabban kitért arra, hogy a gorillahalak 13 éves korukig is élhetnek, de ha körülmetélik őket, akár 48 évig is. Innen tényleg szinte mindenkinek le kellett essen, hogy Holston csak hülyéskedik. Ettől függetlenül volt olyan ember, aki rákeresett a Google-ben, hogy mit talál a gorillahalról.

Lehet Mike Holston ezzel is próbált üzenni, hogy nem szabad mindent elhinni, amit az interneten látunk, és a mesterséges intelligencia által szerkesztett fotók miatt még jobban nyitott szemmel kell járnunk. Ettől még néhány összeesküvés-elmélet hívő elhiszi, hogy a kép igazi, és a szörny valamilyen genetikai mutáció eredménye.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás