promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkoló találkozás várt a gyanútlan férfira: rémálomba illő szörnyetegre bukkant
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy ilyen bizarr, Alien szerű lény még a bátor magyar horgászokat is halálra rémítené.

Rengetegen imádnak horgászni. Ami korábban az élelem megszerzésének egyik legjobb módja volt, az mára igazi szabadidős tevékenységgé vált. A pecázás nem csak egyszerűen egy hobbi, hanem sokak szerint valóságos életforma. A sörözéssel és jó hangulatú baráti beszélgetéssel összekötött nyugodt vízparti üldögélés azonban csak addig tart, amíg a horogra nem akad egy olyan szörnyeteg, amitől még az Alien filmeken felnőtt feketeöves horrorrajongók is elsápadnak.

A tengerek és óceánok mélye megszámlálhatatlanul sok csodát tartogat számunkra, még ha ezek némelyike elsőre borzasztóan bizarrnak és rémisztőnek is hat. Különleges lények ezrei népesítik be az embertől háborítatlan mélységeket és akadnak olyan fajok, melyek képviselőivel csak a legritkább esetben találkozhatunk. Ezek közé tartozik a Mirror által is bemutatott, legendásan furcsa és ijesztő koboldcápa, amely elsősorban a 200-300 méter mély vizeket részesíti előnyben, de a kutatók találkoztak már 1300 méteren élő példánnyal is.

Ez az űrlényekre emlékeztető külsejű ragadozó az egyetlen ismert mélytengeri cápafaj. Két rendkívül egyedi tulajdonsága is van. Az egyik a feje végén lévő hosszú, dárdaszerű kinövés, ami nem más, mint a kifinomult elektromos érzékszervüket tartalmazó orruk. Az örök sötétség birodalmában ennek segítségével tudnak tájékozódni és zsákmányt találni. A másik furcsaságuk a tűéles fogakkal teli állkapocs, amely az Alien filmek szörnyetegeihez hasonlatosan képes előugrani a préda megragadásakor. Egészen szürreális látvány és jól bizonyítja, hogy még az emberi fantázia sem tud olyat kitalálni, amire ne lenne példa a természetben.

Nagyon ritkán akadnak horogra, eddig összesen 45 ilyen esetről hallottunk, ezért is lepődhetett meg nagyon az a floridai férfi, aki a Mexikói öbölben egyszer halászat közben bukkant rá egy hatalmas, több, mint 5 méter hosszú koboldcápára. A rákhorgász szerencsére nem bántotta, kezdeti rémületét leküzdve néhány fotót készített a soha nem látott lényről, majd visszaengedte a vízbe. Ezt a furcsa teremtményt látva ki tudja, milyen titkok rejtőzhetnek még a mélyben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás