promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lézertámadás érhette a Földet – Kár volt provokálni az idegeneket?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarország egyelőre kimaradhatott az idegenek zöld lézeres támadásából, nem úgy, mint Hawaii.

Mindenképp az az érzése az embernek, hogy fajunk és a szeretett, de szépen lassan tönkre tett bolygónk száguld a végső végzete felé. Gőzerővel tesszük tönkre mind a környezetünket az ipari teljesítményekkel, mind a háborúk kirobbantásával. Azonban bármikor megtörténhet a tragédia egy kozmikus katasztrófa, vagy egy teljesen irreálisnak tűnő idegen invázió képében.

Szerencsére egyelőre semmilyen jel nem utal arra, hogy az űrlények a közeljövőben elérnének hozzánk, H. G. Wells irodalmi jóslata a marsi látogatókról teljes fantazmagória, még, ha egykor tökéletesen meg is felelt a nép, a tömeg riogatására. A Világok harca azonban beépült az egyetemes kultúrába, és naponta jelentkeznek olyanok, akik láttak, éreztek valamit, amit egyértelműen az ufók látogatásaként fognak fel, magyaráznak meg. Rengeteg felvétel kering az interneten arról, hogy különös, repülő járművek vagy tárgyak száguldoznak az égen, ám eddig igazi, konkrét bizonyítékkal még senki és semmi nem volt képes előállni.

Most az IFL Science hívta fel a figyelmet arra, hogy valami földön túli dolog van készülőben, ugyanis él év alatt kétszer is észleltek bolygónkon furcsa zöld lézerezéseket. Előbb a hawaii Maunakea hegycsúcsa felett, majd a Japánban található Fudzsi-hegy felett. Utóbbi esetében egy helyi kutató helyezett ki egy nem fényszennyezett területre mozgásérzékelővel ellátott kamerát. A csillagász hullócsillagokat szeretett volna megfigyelni, ám helyette érdekes zöld lézeres sávokat sikerült lefényképeznie.

A friss hír szerint mégsem kell pánikolni, nem hívtuk meg az űrlényeket a különböző rádió-, és lézerjelzéseinkkel. Igaz, ez meg is történhetett volna már, ennél mégis sokkal egyszerűbb a valós magyarázat a zöld égi jelenségekre. Az elkövető ugyanis az ICESat-2 nevű műhold, mely lézerezéseivel pásztázza a Földön található természetes objektumokat, meteorológiai képződményeket. Az IFL Science szerint magától a NASA-tól jött az igazolás, hogy nincs szó semmilyen idegen létforma pásztázásáról, csupán a technológia segítségével igyekeznek pontos adatokat gyűjteni.

Ha egyszer mégis megtörténik a kapcsolatfelvétel, az miként fog kinézni?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás