promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Álommelót keresel? Van egy szörnyen jó ajánlatunk, csak bírd idegileg
Borítókép:  Képünk illusztráció. Forrás: Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Keresnél egy halom pénzt és semmitől sem félsz? Akkor ezt a szörnyen jó állásajánlatot neked találták ki.

Se szeri, se száma azoknak a legendás történeteknek, amelyek titokzatos és ijesztő szörnyekről, a távolba vesző múlt ködéből itt maradt lényekről szólnak. Nem csupán barlangokban élő őseink szerettek rettegni a megfoghatatlan és láthatatlan veszedelmektől, hanem még korunk embere is. A titokzatos történetek közül is kiemelkedik egy, amely nem csak szűkebb környezetében, hanem az egész világon jól ismert.

A Loch Ness-i szörny (avagy lánykori nevén, Nessie) egy olyan állítólagos élőlény, amely a skóciai Ness-tóban él Inverness városa közelében. A vitatott létezésű lényekkel foglalkozó „tudomány”, a kriptozoológia egyik legismertebb és legtöbbet kutatott témája.

Már évszázadok óta keringenek legendák róla. A legelső ismert említése Szent Kolumba 565-ből származó legendájában történik, ahol a szent megment egy embert a szörnytől, az első újkori „találkozásra” pedig 1933-ban került sor. Azóta több állítólagos észlelés is történt és minden évben emberek ezrei zarándokolnak el a kultikus helyszínre, hátha ők is találkozhatnak a rejtélyes lénnyel.

Tudósok is sokat foglalkoztak a kérdéssel és bár mind a mai napig nem sikerült érdemi bizonyítékot találni a létezésére, a legenda továbbra is tartja magát. Olyannyira, hogy egy komplett üzletág épült már köré, látogatóközponttal, túravezetéssel és persze rengeteg megvásárolható Nessie ajándéktárggyal.

A Mirror értesülése szerint a közelmúltban 1.5 millió font értékben felújított Loch Ness Központ most szörnyen jó állásajánlatot tett közzé. Olyan Nessie hívő embert keresnek, aki a tó melletti helyszínen dolgozva fogadná a látogatókat és mesélne nekik a legendáról, valamint a legfrissebb észlelésekről.

Létezhet ennél jobb munka egy igazi szörnybarát számára? Aligha, és talán egy magányos, ködös skóciai éjszakában még a nagy őt is megpillanthatod, amint kecsesen tovaúszik a tó lágyan fodrozódó hullámain.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás