promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális pókfelfedezés, gigantikus szörnyetegre leltek a föld alatt a kutatók
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Óriási, új pókfajt találtak, természetesen Ausztráliában.

A pókok nem éppenséggel közkedvelt élőlények, hiszen talán a legtöbben tőlük félnek a legjobban. Sokan már a legapróbb pókocska látványától is felsikítanak, pedig ezek a 8 lábú ízeltlábúak általában nagyon hasznosak tudnak lenni – mégis rengeteg emberből váltanak ki a kinézetükkel félelmet, rettegést és mélységes iszonyt, főleg, ha esetleg nagyobb méretű példányokról van szó.

Köztudott, hogy Ausztrália tele van veszélyes állatokkal, egészen hétköznapi dolog arrafelé, ha betéved az emberek otthonába valami, ami akár még ölni is képes. Nos, ennek tudatában nem meglepő, hogy nemrég egy gigantikus, új pókfajt fedeztek fel itt a kutatók – akik amúgy nagyon aggódnak az újonnan megtalált élőlény miatt, hiszen annyira ritka, hogy veszélyben lehet a jövője.

A csapóajtós pókok családjához tartozó Euoplos Dignitas testhossza állítólag nagyjából 5 centiméter, de persze a lábaival együtt jóval nagyobbnak hat. Hátborzongató kinézete van, a hímek pirosas színben pompáznak, a nőstények pedig ennél sötétebbek, mivel az életük túlnyomó részét a föld alatt töltik egy aprócska lukban – akár 5-8 évet is kibírnak így, csak utána kezdődik a párzási időszak.

Az Euoplos Dignitas neve a csapóajtós pókokra, illetve a méltóságra utal, hiszen nagyon impozáns kinézete van ennek az állatnak, amit hihetetlen módon csak most sikerült felfedezni. A támadása rendkívül fájdalmas lehet az ember számára, de szerencsére nem halálos – ettől függetlenül mindenképp érdemes elkerülni, ha nem akarunk kellemetlenséget magunknak, vagy ártani egy igazán ritka élőlénynek.

Így néz ki egy hím Euoplos Dignitas:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás