promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messengert használsz? A CNN most leleplezte, mire készül a Facebook
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Messenger felhasználók lehet pont fel fognak lélegezni a hír hallatán. A változás az egész világot, vagyis Magyarországot is érinti.

Valószínűleg sokan emlékeznek a Facebook lépésére, ami alaposan feldühített néhány embert. Közel egy évtizede azt találta ki a cég, hogy leválasztja az üzenetküldési funkciókat a Facebookról, ezzel arra kényszerítve mindenkit, hogy töltsenek le egy külön alkalmazást. Ez lett ugyebár a Messenger, így ha csevegni szerettünk volna az ismerőseinkkel, akkor ezt kellett megnyitni. Magyarországon is sokan kiakadtak emiatt, de hozzá lehetett szokni.

A CNN-nek adott interjújában a Facebook vezetője, Tom Alison elmondta vissza akarnak állítani mindent a régibe, így a Facebook alkalmazáson belül is elérhetjük majd a Messenger üzeneteket. Így a felhasználók könnyebben is oszthatnak meg tartalmakat anélkül, hogy a Messenger alkalmazást kellene használniuk. Ezt hamarosan szélesebb körben is elkezdik bevezetni mindenhol, még csak kicsiben tesztelik.

A lépés, amelyet Alison kedden egy blogbejegyzésében is bejelentett, azután született, hogy a Facebook tavaly tartott egy felülvizsgálatot. Ahogyan a CNN is említi, ez arra világított rá, hogy a felhasználói bázis stagnál és öregedik.

A platform többé nem csupán a barátok és a család összekapcsolásáról szól. Mark Zuckerberg alapító ugyebár azt akarta, hogy a Facebook egy afféle „felfedezőmotor” legyen, ahol egészen más világ nyílik ki előttünk.

A Facebook ugyebár nem tagadja, hogy szeretne odacsapni a későbbiekben a TikToknak, ami rengeteg felhasználót szipkáz el tőlük. Alison, aki 2021 júliusa óta irányítja a Facebookot, és azt ígéri, hogy ez csak a kezdete egy nagyobb változásnak.

A Facebook és az Instagram jelenleg még nehezen tud lépést tartani a TikTokkal, és meglátjuk, hogy a Meta milyen új dolgokat készül bevetni, hogy átcsábítsa az embereket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás