promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: akár hatalmas károkat is okozhat Magyarországon, ami közelít felénk a következő napokban
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A nyugodt tavaszt elfelejthetjük Magyarországon, mivel a ciklonok nagy felfordulást fognak okozni.

Bár láthattunk még havazást így márciusban, de szép lassan most már tényleg elbúcsúzhatunk a téltől. Bár ilyen kijelentéseket azért nem szeretnek tenni a szakemberek, mert volt példa arra, hogy a hónap végén lecsapott ránk a kegyetlen hideg Magyarországon.

Ettől még az időjárás kegyes volt hozzánk, így senkinek sem emelkedett az egekbe a fűtésszámlája. Most is fokozatosan melegszik az idő, de még lesz olyan hajnal a jövőben, amikor számítani kell mínuszokra.

Ami most társul Magyarországon a felmelegedés mellé, annak sokan nem fognak örülni. Az Időkép számolt be róla, hogy délnyugaton akár 20 fok is lehet, de ide kattintva meg is tudjuk nézni a teljes térképet, mire kell számítani.

A probléma csak az, hogy Atlanti-óceán felől ciklonok érkeznek, amiknek a frontjai nagy felfordulást tudnak okozni Magyarországon. A szél drasztikusan felerősödhet, és a következő nap akár viharos lökésekre is számítani kell. Remélhetőleg ez nem lesz olyan szintű, hogy károkat okozzon. Az esernyőket se hagyjuk otthon, mert erőteljes zivatarok is kialakulhatnak a semmiből.

Az Időkép hozzátette, hogy csütörtökön leginkább a Dunántúlon és délen, de pénteken Magyarország többi részén is megdörrenhet az ég. Nincs az sem kizárva, hogy a zivatarokat apró szemű jég, heves csapadéktevékenység kísérje.

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint ma hajnalban Magyarország keleti, északnyugati részében fordulhat elő eső, zápor. A délnyugati szél többfelé lesz élénk, helyenként erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nagyrészt 4 és 9 fok között valószínű, de északkeleten néhol ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Csütörtökön tehát a Dunántúl nyugati, délnyugati felén lehetnek erősebb zivatarok. A legmagasabb nappali hőmérséklet ettől függetlenül 14 és 21 fok között alakul.

Szombaton aztán egy hidegfront kutyul meg még inkább mindent Magyarországon, és itt is előfordulhat borzasztóan kellemetlen viharos szél. Napsütésre lehet számítani, de a front miatt a legtöbb helyen 10 fok alatt marad a hőmérséklet.

[[cikk2]]  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás