promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kővé dermedt óriásokat találtak Oroszországban, sámánok is érintettek
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Manpupumers, más néven "A hét óriás" egy titokzatos sziklaképződmény sorozat az Urál-hegységtől nyugatra, amely Oroszország egyik legtávolabbi területe.

Ez a 7 fenséges kőoszlop a Troitsko-Pechorsky kerületben, a Komi autonóm köztársaságban áll, és bekerült Oroszország 7 csodája közé. A monolitok 30 és 42 méter közötti magasságúak és körben helyezkednek el, amelyek közül 6 szorosan egymás mellett van és a dombon sorakoznak együtt, míg a 7. csak egy rövid távolságra található.

Ezek a geológiai oszlopok 200-300 millió éves múltra tekintenek vissza, és az utolsó jégkorszakban a szél és a jég által okozott erózió eredménye hozta őket létre. Egyes kutatók úgy vélik, hogy a pillérek karsztos eredetűek, vagy oldható kőzetrétegek feloldódása következtében keletkezett képződmények lehetnek.

Sok legenda kering a Manpupumerek körül, amelyek közül az egyik arról szól, hogy az oszlopok egy csoport élő óriás, akik a Vogulski-hegység felé tartottak azzal a szándékkal, hogy elpusztítsák a mansi lakosságot. Ennek a lakosságnak a sámánjának sikerült megmentenie közösségét úgy, hogy egy szertartás keretében dobbal kővé dermesztette az óriásokat.

[[cikk1]]
Nem könnyű eljutni az oszlopokhoz, mivel a terület kissé ellenséges és elszigetelt, tundra, sztyepp és cefre veszi körül. A turisták egy része helikopterrel érkezik, míg más kalandvágyó típusok 3 napos utazásra számíthatnak a legközelebbi faluból. Ez egy varázslatos hely, és annak ellenére, hogy meglehetősen turisztikai attrakció, a tömegturizmus még elkerüli,  és még mindig viszonylag ismeretlen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás