promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen rejtély került felszínre Jézusról, a kereszténység messiásáról
Borítókép:  Pixabay
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy meglepő részletre derült fény Jézus gyermekkorával kapcsolatban. 

Názáreti Jézus a kereszténység messiása, a világtörténelem egyik legnagyobb hatású személyisége volt. Vallási tanításai a mai napig átjárják az egész bolygónkat, a legtöbb kutató egyébként bizonyítottnak találja a létezését. 

Az elterjedt keresztény nézet szerint Jézus maga a megtestesült Isten, a Szentháromság tagja.

Nem mindenütt gondolkoznak így azonban: az iszlám vallás úgy véli, Jézus csupán egy próféta volt, a judaizmus pedig egyenesen úgy gondolja, hamis messiás volt.

Feltételezett születési évétől számítják a keresztény világ időszámítását. Személyiségéről, szokásairól az apostolok írásaiból és egyéb fennmaradt dokumentumokból tájékozódhatunk, azonban értelemszerűen sok részlet burkolózik ködbe életével kapcsolatban a mai napig. Előkerült azonban egy felettébb érdekes kis történet a gyermekkorából.

A sztori szerint Jézus csupán 12 éves volt, amikor elveszítette őt a családja. Húsvét alkalmából Jeruzsálembe utaztak Máriával és Józseffel egy fesztiválra, amint az ünnepség véget ért, észrevették, hogy fiuk eltűnt. Méghozzá elvileg egy egész nap kellett ahhoz, hogy szüleinek feltűnjön a hiánya. Akár elképzelhetünk egy Reszkessetek, betörők! szintű kavarodást, hiszen egyes teoristák szerint több gyermeke is lett később Máriának és Józsefnek Jézus születése után. 

A történet komolyra fordult, napokig kutattak Jézus után, aki végül előkerült, egy templomnál találtak rá, ahol éppen prédikált.

Jézusnak egyébként később meggyűlt a baja az egyházi vezetőkkel, templomi figurákkal. A korabeli egyházfőket éles kritikával illette, nem tetszett neki, ahogyan bántak az emberekkel.

A kereszténység elmélete szerint Jézus az emberiség bűneiért vállalta a kereszthalált, ezután pedig harmadnapra feltámadt. Érdekesség, hogy hamarosan érkezhet a Passió második része, amelyben Mel Gibson az egyház megalakulásának történetét tervezi nagyvászonra vinni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás