promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jézus nem is létezett? A Vatikán levéltára döbbenetes titkokat rejteget, ettől minden katolikus álla leesik
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vatikán városával kapcsolatban számos összeesküvés-elmélet és bizarr rejtély látott már napvilágot, azonban ez mindenképp az egyik legmerészebb. 

A 44 hektáros területen elhelyezkedő Vatikán a bolygó legkisebb állama, Róma szívében található. A népessége döbbenetes, de mindössze 799 fő, bár évente kb. 5 millió turista fordul meg a katolikus egyház szentélyeként funkcionáló városban. Lakossága kizárólag férfiakból áll, ez alól akkor tesznek kivételt, ha egy hölgy a Svájci Gárda egyik tagjához megy feleségül.

A Vatikán levéltára és könyvtára több mint egymillió könyvet és dokumentumot tartalmaz, így rendre születnek összeesküvés-elméletek arról, milyen titkokat rejthet katolikus egyház titkos archívuma.

Arról már korábban írtunk, hogy egyesek szerint - kapaszkodj meg - földönkívüliekkel konspirál az egyház a világuralom elérésének érdekében. Ennek a meghökkentő sztorinak alább tudsz utánaolvasni.

A kilométereken át elterülő Archivum Secretumban tizenkét évszázada gyűjtik a legrejtélyesebb történelmi aktákat, megtalálhatóak ott például Michelangelo rejtélyes levelei is. A dokumentumok átböngészése szinte lehetetlen sajnos: akademisták, tudósok és újságírók kukkanthatnak csak bele a könyvekbe, és ők is csak akkor, ha előre jelzik, pontosan mire kíváncsiak. Gyanúsan óvatosak a vatikániak, nemde? 

Az egyik legmerészebb elmélet éppen Jézus Krisztusról szól, a katolikus egyház messiásáról, aki a populáris elméletek szerint kb. kétezer éve élt. A Biblia és a keresztény hagyományok elmondása alapján Jézus Isten fia volt, aki azért jött el közénk, hogy bűneiből megváltsa és megszabadítsa az emberiséget.

Több összeesküvés-elmélet szerint is a levéltár tartalmaz egy olyan levelet, amelyben Szent Pál apostol és Néró császár éppen Jézusról levelezik, méghozzá a létezéséről és az esetleges leszármazottairól. A teoristák úgy vélik, bizonyítékokat rejtegethet a Vatikán arról, hogy Jézus valójában nem is létezett, vagy legalábbis nem úgy, ahogyan azt a mai emberek hiszik.

Szerintük a rómaiak szövetkeztek néhány apostollal, akiknek a segítségével megalkották egy vallási vezető személyes kultuszát, aki egyesíti a népet, amely végső soron a békéhez és nyugalomhoz is hozzájárulhatott az amúgy turbulens római-zsidó ellentét kapcsán a területen. Az tuti, hogyha bármiféle ehhez hasonló dokumentum előkerülne, sokkal nagyobb hírverése lenne a sztorinak világszerte, mintha földönkívülieket rejtegetne a Vatikán.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás